Starity

K-Pop bandák, akiket ismerned kell! – I. rész

2018. február 06. 22:10   |   Szerző: choiseoyeon

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ebben a cikkben olyan K-Pop bandák kerülnek bemutatásra, akik a műfaj megteremtői.

hirdetés

Manapság a K-Pop már hazánkban is nagy népszerűségnek örvend, viszont akadnak olyan bandák is, akiknek a műfaj megalakulását köszönhetjük. Cikkünkben 5 bandát fogunk bemutatni, akik még mindig nagy népszerűségnek örvendhetnek!

1. BIGBANG

A 2006-ban alakult fiúbanda volt az első, akiknek sikerült 24 óra alatt elérniük az 5 millió megtekintést. 2011-ben pedig az MTV Europe Music Awardson megnyerték a legjobb nemzetközi előadónak járó díjat Britney Spears elől, 58 millió szavazatot gyűjtve. 

2. Girls Generation (SNSD)

A 2007-ben debütált banda volt az első olyan lánybanda, akik a Koreai Music Bank slágerlistáján a leghosszabb ideig szerepeltek, mára pedig az egyik legnépszerűbb lányegyüttesé nőtte ki magát. Jelenleg a 9-ből már csak 5 tag aktív.

3. Super Junior

A 2005-ben debütált banda hamar nagy sikereknek örvendhetett, hiszen ők voltak az első olyan fiúbanda, akik a legtöbb taggal debütáltak (13 tag). Az együttes tagjai több alformációt alkotnak, melyek célja, hogy mindig működőképesek lehessenek.

4. TVXQ!

A 2003-ban debütált banda híres arról is, hogy pályafutásuk alatt számos rekordot megdöntöttek, pl. ők voltak az első olyan koreai együttes, akik felléphettek a Tokyo Dome-ban. A 2008-ban megjelent Mirotic című slágerüket tartják a K-pop himnuszának, 2012-ig közel 600.000 darabot adtak el belőle. 

5. 2PM

A 2008-ban debütált banda új fogalmat hozott létre a műfaj történelmében. Ők voltak az első olyan banda, akiknek a megjelenésük igazán férfias volt a sok feminim idollal szemben. Eredetileg a banda tagja volt 2009-ig a napjainkban népszerű K-Hiphop előadó, Jay Park is. 

Nektek melyik a kedvenc bandátok a listáról?

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

idol kpop újhullám
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek