Starity

Az Aerosmith frontembere milliókkal segíti a szexuális zaklatások áldozatait

2018. január 31. 08:08   |   Szerző: Rap4ever8

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Steven Tyler jótékonykodásra adta fejét. Grammy-néző partijával több mint 2,4 millió dollárt gyűjtött a szexuális zaklatások áldozatainak.

hirdetés

Embed from Getty Images

A Grammyt idén New Yorkban tartották, ennek ellenére a díjakat sokan Los Angelesben ünnepelték. Az este egyik legnagyobb partiját az Aerosmith 69 éves frontembere, Steven Tyler tartotta a hollywoodi RED Studiosban a Live Nation szervezésében. Élete első Grammy-partijának bevételeit a Janie’s Fund jótékonysági szervezetnek ajánlotta fel, melyet az Egyesült Államok egyik leghatékonyabb non-profit szervezetével, az Ifjúsági Falvakkal közösen hozott létre, hogy segítse a szexuális zaklatások elszenvedőit.

Három lány édesapjaként szenvedélyesen beszélt a alapítvány létrehozásának körményeiről:

Az egész oka, amiért ebben vagyok, mert tudom, hogy mi történik egy lánnyal, ha szexuálisan bántalmazzák 14 évesen. Kiküldik az utcára krekket árulni 15 évesen, az anyja horogra akasztja 16 évesen, pasasokat hoz haza 17 évesen, mert idősebbnek néz ki. 18 évesen otthagyják a buszállomáson Oklahomában, nem tudja hol van vagy mi történik. Össze van törve. Most már egész hátralévő életében problémája lesz a szexszel, a férfiakkal, akik közelednek hozzá. Vannak férfiak Amerikában, akik gyilkolják az embereket, fegyverrel a kezükbe fogják el őket és hét kib****t évet kapnak! Ez a lány 70 évet kap. Hetven év az életéből tönkre ment és ez kib****t kinyír engem. Ez megöl.

Patrick Lawler, az Ifjúsági falvak vezérigazgatója a következőképp nyilatkozott Steven Tyler munkásságáról:

Megosztja az életét. Mindig azt mondom, hogy önmagából oszt meg egy darabot, hogy megmentsen egyet a lányaink közül. És amikor megosztod a saját történeteidet, azok a lányok, akik hasonló traumát éltek át, hallgatnak rád. Steven éveken át tartó önelemzésen és terápián ment keresztül, megérti ezeket a fiatal nőket, és tudja, hogyan beszélhet velük.

Embed from Getty Images

Steven Tyler és a szervezők, valamint a házigazda, Melissa Peterman, egész éjjel mesteri munkát végeztek az ünnepség rendezésében anélkül, hogy szem elől tévesztenék az ügyet. Például mielőtt interjút készítettek a vörös szőnyegen, egy élőzenekar csatlakozott hozzájuk és előadták Pharrell Williams Happy című slágerét. A rendezvényen természetesen felhangzott a Janie’s Got a Gun című megasláger is, mely a jótékonysági szervezet nevét adta.

Az eseményen többek közt részt vett Alice CooperSharon StoneBo DerekCaitlyn JennerRandy Jackson és a Fall Out Boy frontembere Pete Wentz is. Egy szórakoztató élő aukció keretében Sharon Stone 116 ezer dollárt fizetett Christopher Makos fotójáért, melyen Andy Warhol arcon csókolja John Lennont. 

Az estélyen pusztítóan erős beszédet mondott az Ifjúsági Falvak által segített 19 éves Darilyn Espinoza, aki elmesélte, hogy csupán négyéves volt, amikor először bántalmazták szexuálisan. Az egész terem osztatlan figyelmet szentelt a lánynak és szinte könnyekben törtek ki, ahogy befejezte a történetét. 

Az est összesen több mint 2,4 millió dollárt hozott a szervezetnek, mely magába foglalja a VIP-belépőt, a vacsorát és a jótékonysági aukciót is.

Az Aerosmith frontembere Facebook-oldalán kommentálta az eseményt és kiemelte a szervezet célját:

Amikor kezdtem az alapítványt, akkor úgy éreztem, ha csak egy lányt is sikerül megmenteni, akkor már megérte. De a tegnap esti gála nem erről szólt. Nem azért vagyunk itt, hogy esélyt adjunk néhány lánynak, hanem azért, hogy radikálisan megváltoztassuk minden lány esélyét. Ez nem valami, amiben csak reménykedhetünk... de olyasmi, amit meg kell követelnünk. 

Van egy afrikai mondás, ami így szól: „Ha gyorsan akarsz haladni, menj egyedül... ha messzire akarsz jutni, menj csoportban.” Nem tudom egyedül csinálni, mindannyiótokra szükségem van... együtt meg tudjuk csinálni... tényleg nincs más módja.

Köszönöm mindazoknak, akik támogattak minket, hogy ez a csodálatos éjszaka létrjöhessen... 

Embed from Getty Images

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek