Starity

Visszatekintés a múltba: jó pár misztikus sorozat

2018. február 25. 13:01   |   Szerző: Bessie

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Manapság népszerűbbek a sorozatok, mint pár éve. Évről évre újabbak látnak napvilágot, ám érdemes a múltból is csemegézni.

hirdetés

A teljesség igénye nélkül, most bemutatunk pár olyan misztikus, sci-fi sorozatot, ami felkeltheti a figyelmeteket.

1. The Lost Room / Az elveszett szoba (2006)

A háromrészes minisorozatot a Sci-Fi Channel (mostanában SyFy a neve) mutatta be. Főszerepben egy rendőrt, Joe Millert láthatjuk, illetve egy különleges motelszobát, és annak tárgyait.

Sztori: 

Joe Miller gyilkossági nyomozó egy zálogházban két, összeégett férfi holtestére bukkan. Kézhez kapott kulcs után kutatva eljut egy motelszobáig, ami egy, az úgy száz darab természetfeletti erővel rendelkező tárgy között. Közben a megégett férfiak gyilkosa elrabolja a rendőr lányát, és csak a Kulcsért cseréli el. Rendőr ugyan beleegyezik, ám egy közelharc után a kislány a szobában reked, ahonnan a Kulcs nélkül nem tud megszabadulni.

Szereplők: Peter Krause, Julianna Margulies, Peter Jacobson, Elle Fanning.

2. Harper's Island / Harper-sziget (2009)

Az egyetlen évadot megélt sorozat 13 epizódból állt, amiben a horror jegyei is megcsillantak. Az amerikai CBC csatorna vetítette.

Sztori:

Két gyerekkori jóbarát házasodni készül. Barátaikkal együtt elutaznak Harper-szigetre, életük korábbi helyszínére ünnepelni. Az eseményre úgy 100 ember hivatalos. Korábban azonban a szigeten tűnt fel John Wakefield, aki hat embert gyilkolt meg, köztük az ara legjobb barátnőjének anyját. A helyszínre érkezve újabb gyilkosságok történnek, és egyre több kérdés bukkan fel. Többek közt az, hogy lehet hogy a halottnak hitt Wakefield gyilkol újra? Vagy egy utánzó? A végig feszült epizódok alatt minden kiderül.

Szereplők: Katie Cassidy, Elaine Cassidy, Christopher Gorham, Matt Barr, Gina Holden, Jim Beaver.

3. Invasion / A rejtélyek városa (2005-2006)

22 részes sorozat szintén egy évadot élt meg az ABC csatornán. A történet a Homestead kisvárosban játszódik, a lakóik pedig épp egy hurrikánt próbálnak túlélni.

Sztori:

A hurrikán hatalmas tombolása után a helyi vadőr és a lánya különös fényre lesz figyelmes a vízben. Felbukkan a katonaság is, és a hurrikán közben eltűnt emberek is. Az utóbbiak különös viselkedése felkelti az emberek figyelmét. Szóba kerülnek az idegen lények is.

SzereplőkEddie Cibrian, Kari Matchett, William Fichtner, Lisa Sheridan, Alexis Dziena, Evan Peters, Ariel Gade.

4. Being Human / Vámpír, vérfarkas és a szellem (2008-2013)

Az angol szériát a BBC 3 csatornán lehetett először látni. 5 évadot kapott sorozat 37 epizódból állt. Később Amerika koppintotta a címet és a sztorit is. Utóbbi a félreértések elkerülése végett hazánkban Being Human – Emberbőrben címmel került bemutatásra.

Sztori:

Mi sül ki abból, ha egy 120 éves vámpír, egy szellem és egy hiperérzékeny vérfarkas egymáshoz költözik? Semmi jó. Persze próbálnak beilleszkedni az emberek közé, ám nem mindig sikerül.

Szereplők: Leonora Crichlow, Russell Tovey, Aidan Turner, Michael Socha, Damien Molony.

5. Primeval / Őslények kalandorai (2007-2011)

Szintén angol sorozat, ám ezt az ITV csatorna vetítette. Az 5 évad 36 epizódon keresztül volt látható, és a hazai csatornákon is feltűnt több alkalommal (RTL klub, AXN)

Sztori:

Nick Cutter professzor és csapata felfedezi, hogy bizonyos helyeken tér-idő anomáliák bukkannak fel, azokon pedig különös lények jönnek át a múltból illetve a jövőből. Feladatuk megvédeni az emberiséget a hirtelen felbukkanó veszélyektől.

Szereplők: Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt, Ben Miller, Juliet Aubrey, Ben Mansfield, Lucy Brown, Douglas Henshall, James Murray, Ciarán McMenamin, Ruth Kearney.

6. Dollhouse / Dollhouse – A felejtés ára (2009-2010)

Ez az amerikai sorozat 2 évadot és 27 részt hozott. A FOX csatorna vetítette.

Sztori:

A gazdagok mindent megvehetnek. Ezt az elvet meglovalva kínálja szolgáltatásait egy szupertitkos cég. Extrém tulajdonságokra is képes embereket árulnak. Legyen az bankrabló, túsztárgyaló, énekesnő, sportoló, vagy bármi. Egyik munkaerejük Echo, aki bármilyen személyiséget eljátszik.

Szereplők: Eliza Dushku, Harry Lennix, Fran Kanz, Tahmoh Penikett, Enver Gjokaj, Dichen Lachman, Olivia Williams, Amy Acker, Reed Diamond.

7. El barco / A bárka (2011–2013)

A spanyol sorozatot az Antena 3 csatornára készítették. A 3 évados széria 43 epizódból állt.

Sztori:

Genfi részecskegyorsítós világkatasztrófát egy maréknyi iskolás éli túl, akik épp egy hajón tartózkodnak. Miután rájönnek, hogy nincs hová hazamenni, kénytelenek megszokni az új életüket. Szembenéznek hatalmas viharokkal, történelem előtti lényekkel, halálos szúnyoggal és sok mindennel.

Szereplők: Mario Casas, Blanca Suárez, Juanjo Artero. Patricia Arbues, Luis Callejo, Irene Montalà, Juan Pablo Shuk, Neus Sanz, Iván Massagué, Bernabé Fernández, Marina Salas, Giselle Calderón, Javier Hernández.

8. Hex / Boszorkák (2004-2005)

A boszorkányokról szóló sorozat 19 részből és két ávadból állt, amit a brit Sky One csatornán mutattak be.

Sztori:

Cassie új iskolába érkezik. Eléggé magányos a bentlakásos suliban, ám hamarosan ráébred arra, hogy boszorkány, és találkozik Azazellel, a bukott angyalok vezetőjével.

Szereplők: Christina Cole, Jemima Rooper, Jamie Davis, Laura Pyper, Michael Fassbender, Joseph Morgan.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek