Starity

Szirmai Gergő kiégett?

2018. március 09. 15:03   |   Szerző: Pocok2001

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szirmai Gergő, korosztályunk egyik leghíresebb videósa immár hetedik éve gyárt filmkritikákat a Youtube-ra. Az utóbbi időkben azonban elmaradoztak a videói, és senki nem tudja, miért. A zoom.hu interjújában megtörte a csendet.

hirdetés
Szirmai Gergő kiégett?
Fotó: YouTube

Gergő magával ragadó stílusával, lelkesedésével, hozzáértésével és felkészültségével hódította meg a magyar YouTube-ot, hatalmas sikerekkel. Első csatornáját, a Hollywood Hírügynökséget azonban csaknem egy éve hanyagolja. A rajongók (a Szerkesztőség) minden lehetséges fórumon próbálja kommunikációra bírni őt, de az utóbbi időkben összecsapott videókon és üres, nyilvánvalóan beteljesületlen ígéreteken kívül mást nem kaptak.

A nézők neheztelnek, mert ők ahhoz vannak szokva, hogy a youtuberek akkor is sz*rják ki magukból a contentet, hogyha meghalt a nagyanyjuk aznap

– mondja Gergő az interjúban, amitől felbolydult az egész Szerkesztőség. A kommentekben kérlelik, hogy kommunikáljon velük végre őszintén, és mondja el, milyen sorsot szán a Hírügynökségnek. Nem azt jelölik meg fő problémaként, hogy kevesebb a videó, bár az is csalódást generál, hanem azt, hogy Gergő folyamatosan ígéreteket tesz nekik, amiket nem tart be. Úgy gondolják, hogy jobb lenne kimondani egy szünetet, és nem csak húzni-halasztani a dolgot, és feleslegesen hiú reményeket kelteni. Megértik, hogy személyes problémái vannak, de ezt elmondhatná a nézőinek is, akiket a kezdetektől ezideáig partnerként kezelt, szünetet kérve tőlük, hogy aztán újult erővel térhessen vissza. 

Azonban több jel is utal arra, hogy talán vége van a magyar videósközösség egyik legnézettebb csatornájának. Bár Gergő jelszava a „mennyiség ne menjen a minőség rovására”, az igen ritkán feltöltött videók szakszerűtlenek és összecsapottak, különösen az egy-két éves tartalmakhoz képest. A Mi a célod a videózással most? kérdésre így válaszolt:

Ez nagyon érdekes... az utóbbi évben változott meg egy kicsit. Számomra most az a lényeg, hogy újra felvegyem a kapcsolatot az újságírói énemmel, és levetve azt a mérhetetlen nyomást, amit érzek a platform irányából [...]

Az elhangzott már egy korábbi videójában, hogy álma az, hogy utazó újságíró-riporter legyen, és ez megvalósíthatónak látszik, ugyanis elindult az AFK Légió nevű utazós csatornája is. Lehet, hogy erre akarja lecserélni a Hírügynökséget? Ha nem akarja már csinálni, miért nem engedi el méltóságteljesen? A rajongók hangot adtak annak is, hogy sértőnek érzik, hogy Gergő úgy gondol rájuk, hogy ők challenge- és reakcióvideókat látnának szívesen, noha éppen a tartalom miatt iratkoztak fel rá.

Gergő nekünk nem klickbait, bohóckodás, greenscreen stb. kell. Nekünk egy baráti beszélgetés kell, hogy érezzük, tartozunk valahová és hogy a kapcsolat (ha nem is egyenlő szinten, de) kölcsönös. Hidd el, ha nem csak úgy eltűnsz, hanem kommunikálsz a "szerkesztőséggel", hogy szünetre van szükséged és nem lesznek rendszeres videók, az emberek meg fogják érteni.

írja egy komment az interjú alatt.

Gergő ezek szerint SEMMIT nem értett meg abból, amit a szerkesztőség többször, normális hangnemben megfogalmazott. Vagy annyira nem érdekli, hogy el se olvasta.[...]

– hangzik egy kétségbeesettebb verzió.

Vagy a nagymamás hasonlat egy célzás volt, és valóban komoly családi problémákkal küzd? De a legfontosabb kérdés, ami újra és újra felmerül: miért nem mond Gergő semmit?

Nincs több bejelentés, nincs több ígéret, tartalomgyártás zajlik

– zárja le ezt a témát. Ezek szerint az új HH videó kellemes meglepetésként fog érni minket, és nem valamiként, amire hónapokig vártunk, mindig azt remélve, hogy a következő héten kint lesz. Viszont magyarázatot, de még egy elnézést sem kapunk.

Azonban meg kell említenünk azt is, hogy a beszélgetés során elhangzottakból arra lehet következtetni, hogy Gergőnek nehezére esik saját magáról kommunikálni a nézőivel például videón keresztül, mert úgy érzi, hogy ez olyan, mintha celebkedéssel szerezne nézettséget. Bár ebben a szituációban, amiben benne van, nagy eséllyel nem hatna annak. Ráadásul egy applikáción dolgozik, aminek segítségével mindhárom csatornáját aktívan lehet követni. Ez egyelőre nem aratott sikert a Szerkesztőség köreiben, mert nem értik, hogy mivel jobb egy új felület, ha a Facebook, az Instagram, a Twitter és még a Youtube sem működik.

Ugyanakkor a hetedik szezont nyitó videó, aminek a címe a Vég kezdete, lehet beszélő név. Az interjúban elmondta, hogy ha nem tudott őszinte lenni a videóban, a klónokat használta, hogy ne érezze magát kényelmetlenül. Ebben a videóban pedig „kiderül”, hogy a klónok viszik a csatornát, és az „igazi” Gergő eltűnt, és azt akarja, hogy békén hagyják. Ez talán csak a Hírügynökség fel-felbukkanó storyline-ja, de talán több.

Ti mit gondoltok? Mi lesz a HH és Gergő sorsa? A teljes interjút ITT nézheted meg!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek