Starity

76 éves korában elhunyt Stephen Hawking

2018. március 14. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

A Hawking család sajtóképviselője hozta nyilvánosságra a hírt, miszerint március 14-én elhalálozott a világ egyik legismertebb tudósa.

hirdetés

Hawking professzor békésen, cambridge-i otthonában hunyt el ma, a kora hajnali órákban. Családja arra kér mindenkit, adják meg nekik az őket megillető privátszférát, hogy nyugodtan meggyászolhassanak, ugyanakkor szeretnének köszönetet is mondani mindazoknak, akik Hawking professzor oldalán álltak és támogatták őt élete során

– olvasható a hivatalos közleményben.

Az ismert elméleti fizikus egyébként három gyermeket (Lucy, Robert, Tim) hagyott hátra maga után, akik maguk is megrendülten nyilatkoztak a sajtónak a tragédia kapcsán, mely családjukat sújtotta, hiszen nagyon közel álltak apjukhoz.

Nagyon megrendültünk, hogy szeretett édesapánk ma elhunyt. Ő egy nagyszerű tudós volt, egy rendkívüli férfi, akinek munkássága és öröksége még hosszú éveken át élni fog a köztudatban. Bátorsága és állhatatossága, akárcsak éleselméjűsége és humora világszerte inspirálta az embereket. Egyszer azt mondta, A világegyetem mit sem érne, ha nem olyan embereknek volna az otthona, akiket szeretünk. Mindörökké hiányozni fogsz nekünk!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek