Starity

Te nézed majd? Ha május, akkor Eurovízió

2018. március 15. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén is május elején kerül megrendezésre Európa kedvenc zenés műsora, az Eurovíziós Dalfesztivál.

hirdetés
Te nézed majd? Ha május, akkor Eurovízió
Fotó: ESC

Salvador Soblar különleges nyertes dalának hála, az Euróvíziót idén Portugáliában, azon belül is Lisszabonban rendezik meg a május 7-ei héten, 43 ország részvételével. A dalfesztivál hivatalos mottója idén az All Aboard! lett.

Érdekesség, hogy idén az egyik műsorvezető nem más lesz, mint maga Daniela Ruah, az NCIS: Los Angeles egyik főszereplője.

Az első elődöntőre május 8-án, kedden kerül sor

Albánia, Azerbajdzsán, Belgium, Bulgária, Csehország, Észtország, Fehéroroszország, Izland, Izrael, Litvánia, Ausztria, Ciprus, Finnország, Görögország, Horvátország, Írország, Macedónia, Örményország, Svájc

országok részvételével. Az első adás lejátszási listáját itt találjátok, ahol ismételten nagyon vegyesek a fellépők. Egyik évről sem maradhat ki a fiatal sármőr hódítása, vagy a rettentő dallamos, ám a tömegben könnyen elvesző dalok. Idén is indult operaénekesnő, különleges hangú előadó és olyan gyönyörű szerelmes dal, amit hiába nem értesz, ha behunyod a szemed és élvezed, akár még meg is hatódhatsz, ha elér a szívedig.

A második elődöntőben, május 10-én, csütörtökön, 18 ország lép színpadra, mégpedig: 

Ausztrália, Dánia, Hollandia, Moldova, Norvégia, Oroszország, Románia, San Marino, Szerbia, Grúzia, Lengyelország, Lettország, Magyarország, Málta, Montenegró, Svédország, Szlovénia, Ukrajna

képviselői. A második adás lejátszási listáját itt találjátok, ahol a saját országunk kiküldötte mellett találkozhattok még az orosz Juliával, aki tavaly Ukrajnában nem léphetett fel, illetve a nagy port kavaró norvég Alexanderrel is. De ez még nem minden. Idén is részt vesz Ausztrália, a dánok pedig a vikingeket megidéző dallal és előadással állnak színpadra.

Az öt nagy ország és a házigazda természetesen nem versenyzik az elődöntőkben, de a főpróbákon ott lesznek, illetve a fináléban láthatjuk őket az. A hat dalt pedig itt hallgathatjátok meg.

Sokan azt mondják, hogy mindig az adott magyar kiküldöttre kíváncsiak, hogy meddig jutnak el, akár nem is nézik tovább, ha már kiestek. Mások egyszerűen csak nem találtak mást a tv-ben, de van akit tényleg érdekel a műsor. Te hogy vagy vele?

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek