Starity

15 éve jelent meg a Meteora

2018. március 25. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Másfél évtizeddel ezelőtt dobta piacra második nagylemezét a Linkin Park.

hirdetés
15 éve jelent meg a Meteora

Épp ma van 15 éve annak, hogy a Linkin Park a rajongók rendelkezésére bocsátotta a Meteora című korongot, mely méltó folytatása volt az ezredfordulón megjelent bemutatkozó lemeznek, a Hybrid Theorynak. Az együttes 2003 és 2004 között összesen öt kislemezt másolt ki az egyébként tizenhárom nótát felsorakoztató kiadványról, melyek közül a legnépszerűbbnek minden kétséget kizáróan a Numb címet viselő dal bizonyult.

Érdekesség, hogy a Meteorát Görögország egyik legnépszerűbb turistalátványosságáról nevezték el, maga az album pedig igen népszerűnek bizonyult a kritikusok körében is. A Session című dalt ráadásul Grammy-díjra is jelölték 2004-ben, ám sajnos a szobrocskát más vihette haza. A lemez a legtöbb országban listavezető lett, hazánkban azonban csak a második helyig menetelt, ám ezzel együtt többszörös arany és platina minősítést szerzett az eladások után – több mint 27 millió példány kelt el belőle világszerte.

A rajongók közül bizonyára sokan tudják, hogy a lemeznek készült egy Jay-Z-vel közös remixváltozata is Collision Course címmel, ami 2004 novemberében került a boltok polcaira, és ugyancsak nagy sikernek örvendett a zenehallgatók körében. Emellett a zenekar tagjai életre szóló barátságot kötöttek a rapperrel, aki hozzájuk hasonlóan ugyancsak élvezte a közös munkát.

Ami az élő fellépéseket illeti, a Linkin Park Chester Bennington frontember tavaly nyáron bekövetkezett haláláig több dalt is játszott a Meteoráról – többek között rendszeresen felcsendült a Numb, a Breaking The Habit, a Somewhere I Belong, a From The Inside és a Faint is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek