Starity

A Forma–1 2018-as újoncai és debütálásuk

2018. április 01. 13:01   |   Szerző: CseszkóAnna

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 2018-as Forma–1-es szezon első futama két újonc debütálását is elhozta. Így vasárnap az ausztráliai Melbourne Parkban mutathatta magát az orosz Szergej Szirotkin és a monacói Charles Leclerc.

hirdetés

Március 25-én került megrendezésre a 2018-as év első Formula–1-es versenye, az Ausztrál Nagydíj, az ausztráliai Melbourne Parkban. A versenyt végül jó stratégiával (és némi szerencsével) a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel nyerte, mögötte pedig ott érkezett a kemény ellenfélnek számító Mercedes-pilóta, az angol Lewis Hamilton, a harmadik helyre pedig a finn „Jégember”, Kimi Räikkönen ért célba a másik Ferrarival. Még a Ferrarinál örülnek, a Mercedesnél pedig inkább gondolkodnak, hogy hol mehetett el a győzelem, addig nem szabad megfeledkeznünk az „utánpótlás” két új reményéről sem, akik a vasárnapi futamon mutatták meg magukat a Király kategóriában.  

Az orosz Szergej Szirotkin a tizenkilencedik, míg a monacói Charles Leclerc a tizennyolcadik rajtrácsból vághatott neki a futamnak. Szirotkin – a Williams-szel – végül fékhiba miatt elsőként adta fel a versenyt a negyedik körben. Viszont a fiatal monacói annak ellenére, hogy csapattársa, Marcus Ericcson hidraulikai hiba miatt az ötödik körben feladta a versenyt, szép, hibamentes futamot tudhatott magáénak, és végül a tizenharmadik helyen zárta élete első Forma–1-es versenyét a Sauberrel. Ez egyáltalán nem rossz eredmény, tekintettel a Sauber jelenlegi helyzetére és arra, hogy élete első versenye volt. Persze nem tapasztalatlan pilóta, hisz ő a Forma–2 tavalyi bajnoka. 

Leclerc sem letört a tizenharmadik hely miatt, sőt, egyenesen „valóra vált álomként” tekint a futamra.  A versenyt követően így nyilatkozott: 

Nagyon jó verseny volt, az egyetlen, amit sajnálok, hogy pontot nem tudtam szerezni. De nagyon elégedett vagyok, ez volt életem eddigi egyik legszebb versenye. Mindenképp fejlődnünk kell még, de a mostani hétvégében is volt jó pár pozitívum. Igaz, nem volt meg a tökéletes egyensúly az autón, de ettől függetlenül elégedett vagyok, még ha kifejezetten rosszul is kezeltem például az újraindítást. De befejeztem életem első versenyét, ez egy valóra vált álom.

– nyilatkozta. 

Leclerchez egyébként nagy reményeket fűznek, őt nevezik az utánpótlás egyik legnagyobb lehetőségének. Most már csak élni kell vele, neki pedig tanulnia. A 2018-as tanulóév lesz neki, de a csapat már nagyon várja a következő futamot Bahreinben. Az Instagram-oldalán is megosztott egy képet, ahol kifejezi örömét. Sok szerencsét nekik!  

 

A post shared by Charles Leclerc (@charles_leclerc7) on

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek