Starity

Johan Hegg: „Ha nincs kapcsolatom a közönséggel, akkor úgy érzem kudarcot vallok"

2018. április 10. 20:08   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Javában készül az Amon Amarth legújabb albuma, most azonban arról kérdezték a frontembert, hogy ő hogyan készül fel egy-egy fellépésre. De más dolgokról is szót ejtett.

hirdetés
Johan Hegg: „Ha nincs kapcsolatom a közönséggel, akkor úgy érzem kudarcot vallok"
Fotó: Boston Lynn

A múlt évben a formáció gitárosa, Johan Söderberg az Antihero Magazine-nak adott interjújában elárulta, hogy a Jomsvikinget népszerűsítő turné végeztével mielőbb szeretnének majd nekivágni a munkának a tizenegyedik lemezük kapcsán, melynek első fázisaként a dalszerzést emelte ki.

A közelmúltban azonban az Ausztrál Heavy magazin kapta mikrofonvégre az együttes basszerosát, Ted Lundström, aki a következőket vallotta:

Az új album megírása már félig elkészült, az új dalok pedig csodálatosan hangzanak, így a lehető leghamarabb szeretnénk majd visszatérni a stúdióba.

– magyarázta.

A munkálatok jelenleg is gőzerőkkel folynak, a csapat énekesét azonban nemrégiben az A Moshpit Backstage kapta mikrofonvégre. E beszélgetés során nem csupán az újdonságról mesélt, hanem többek között elárulta, hogy ő hogyan készül fel a fellépésekre, illetve egyéb apróságokról is mesélt.

Azt hiszem, ez mindannyiunk számára más, mindenkinek megvan a saját rutinja meg ilyesmik, általában semmi különlegeset nem csinálok a nap folyamán. Igazából az egyetlen, amit mégis, az az, hogy körülbelül egy órával a fellépés előtt bemelegítek, jógázom és vokális gyakorlatokat végzek. Általában csak ennyire van szükségem, a karrierem szempontjából ezáltal könnyebb színpadra állnom. Csak jelen kell lennem és odatennem magam, mindent megtenni függetlenül attól, hogy milyen napom volt. Nem tudod mindig pontosan megcsinálni azt, amit szeretnél, szóval alkalmazkodni kell, ami nagyon jól működik.

– vallotta, majd így folytatta:

Az egyik legfontosabb dolog számomra az, ha kapcsolatba kerülök a közönséggel, ha ez megvan, akkor tudom, hogy jól teljesítek. Számomra ez a kulcs, ha nincs meg a kötődés a közönséggel, akkor úgy érzem kudarcot vallottam mint frontember. Szerencsére nem sokszor érzek így. Általában megpróbálunk beszélgetni velük, játszadozni, ezt kell tennünk, amikor a színpadon vagyunk.  Szerintem ez mind a közönségnek, mind a zenekarnak egyaránt jót tesz.

– magyarázta.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek