Starity

Unalom után izgalom: Forma-1 nagydíj futam most hétvégén!

2018. április 26. 19:07   |   Szerző: CseszkóAnna

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Azeri pálya nem számít régi pályának, hisz 2016-ban debütált a Forma-1-ben egy eszméletlenül unalmas versennyel, ám 2017-re sikerült behoznia magát, és történelmi versenyhétvégét kaptunk.

hirdetés

A Forma-1 történelmének szerves részét nem igazán képezi (még) az Azerbajdzsánban megrendezett Azeri-nagydíj a Baku City Circuit versenypályán. Mindössze két éve rendeznek itt versenyeket, ebből 2016-ban az Európa nagydíjat, első alkalommal Európán kívül. Az utcai pálya debütálása maradandó „élményt” okozott a Forma-1 nézőinek, hiszen egy olyasfajta hihetetlenül unalmas versenyt láthattak, amit sokáig próbáltak elfelejteni.  

Egész pontosan 2017-ig, mikor is az immáron Azeri nagydíj néven megrendezett futam szinte történelmet írt izgalmassága miatt, ami főleg Sebastian Vettelnek és Lewis Hamiltonnak volt köszönhető, na meg Daniel Ricciardonak, Sergio Péreznek, valamint Esteban Oconnak.  

A Forma-1 hivatalos YouTube-csatornája közzétett egy válogatásvideót a Top-5 Bakui Onboard felvételről. A nagydíj futama 2018. 04. 29-én, 14 óra 10 perckor rajtol el.  

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek