Starity

Legjobb mozifilmek júniusban

2018. május 26. 10:10   |   Szerző: choiseoyeon

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ebben a cikkben összeszedtük nektek azokat a filmeket, amiket júniusban mindenképpen érdemes csekkolni a mozikban.

hirdetés

Jurassic World: Bukott Birodalom

BEMUTATÓ: 2018. június 7.

Játékidő: 129 perc

Műfaj: akció, kaland, Sci-Fi

Rendező: J.A. Bayona

Főbb szerepben: Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Jeff Goldblum, B. D. Wong

A filmtörténet egyik legnépszerűbb és legsikeresebb sorozatának új részében visszatérnek a csodák, a kalandok, az izgalmak, a kedvenc szereplők, a már ismert dinoszauruszok – és felbukkannak teljesen új fajok is, amelyek döbbenetesebbek és félelmetesebbek minden eddigi őslénynél. Íme, a JURASSIC WORLD – BUKOTT BIRODALOM.

Visszatérnek az előző rész főszereplői, Chris Pratt és Bryce Dallas Howard, és hozzájuk csatlakozik James Cromwell, Ted Levine, Justice Smith, Geraldine Chaplin, Daniella Pineda, Toby Jones, Rafe Spall, valamint a sorozat két veteránja, BD Wong és Jeff Goldblum.

ELŐZETES:

Örökség

BEMUTATÓ: 2018. június 7.

Játékidő: 126 perc

Műfaj: horror

Rendező: Ari Aster

Főbb szerepben: Alex Wolff, Milly Shapiro

Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?

Az Örökség világpremierje idén januárban a Sundance Filmfesztiválon volt, ahol a horrorfilmet az év/évtized legrémisztőbb filmjeként emlegették a lelkes kritikák. Többek szerint a Rosemary gyermeke és Az ördögűző méltó folytatója, és instant korszakos klasszikus az Örökség. A horror a Rotten Tomatoes kritikagyűjtő oldalon jelenleg is 100%-on áll. A film főszerepeiben az Oscar-díjra jelölt Toni Collette (Hatodik érzék, A család kicsi kincse) és Gabriel Byrne (A közellenség, Ítéletnap, Közönséges bűnözők, A vasálarcos) látható, az amerikai forgalmazó pedig máris bejelentette, hogy Collette-et építeni fogják a legjobb színésznő Oscar-díjára. Kiemelkedőt alakítással hívja fel magára a figyelmet a kislány szerepében Milly Shapiro, valamint az átlényegülésével félelmetes Alex Wolff (Jumanji: Vár a dzsungel, A hazafiak napja, Bazi nagy görög lagzi 2) is.

ELŐZETES:

Kutyaparádé

BEMUTATÓ: 2018. június 14.

Játékidő: 92 perc

Műfaj: vígjáték, családi, kaland

Rendező: Raja Gosnell

Főbb szerepben: Alan Cumming, Natasha Lyonne, Will Arnett, Stanley Tucci

Mit tehet egy kemény zsaru, ha a párja hozzá képest nyafogó puhány? Elviseli, vagy néha belemar. Ez a rendőrpáros mindkét változatra vevő, mert a keményebbikük egy jó szimatú rottweiler, a gyávább és izgulósabb kétlábú pedig a gazdája (Will Arnett). A feladat: be kell épülniük a világ legnagyobb, legpuccosabb kutya-szépségversenyének döntőjébe, ahol egy veszélyeztetett állatokkal üzletelő csempészbanda éppen egy pandakölyköt próbál továbbadni a dílerének. Max, aki eddig vad bevetésekhez szokott, kénytelen úgy tenni, mintha a bundájára kényes, gondosan manikűrözött ebek közé tartozna. Még szerencse, hogy a kutyamanökenek között is talál néhány jó fej, segítőkész négylábút, akikkel együtt próbálja megoldani élete legbonyolultabb ügyét.

A Kutyák és macskák stílusában készült, élő szereplőket és beszélő kutyákat keverő vígjátékot Raja Gosnell, a műfaj klasszikusa rendezte, aki a Scooby-Doo mozifilmért és az első Hupikék törpikék-ért is felel, de korábban a Gagyi mamival és A bambanővel is bebizonyította, hogy nagyon ért a nevettetéshez.

ELŐZETES:

Felelsz vagy Mersz

BEMUTATÓ: 2018. június 21.

Játékidő: 100 perc

Műfaj: horror, thriller

Rendező: Jeff Wadlow

Főbb szerepben: Violett Beane, Lucy Hale, Tyler Posey, Sophia Ali

A Blumhouse Productions (Boldog halálnapot, Tűnj el!, Széttörve) új thrillerében egy ártatlannak induló “felelsz vagy mersz” játék halálosra fordul, amikor valaki – vagy valami – elkezdi megbüntetni azokat, akik hazudnak, vagy nem merik megtenni, amit választottak.

A filmet Jeff Wadlow (Kick-Ass 2) rendezte, a szereplők Violett Beane, Nolan Gerard Funk, Hayden Szeto és Sophia Taylor.

ELŐZETES:

Kszi, Simon

BEMUTATÓ: 2018. június 21.

Játékidő: 110 perc

Műfaj: vígjáték, romantikus

Rendező: Greg Berlanti

Főbb szerepben: Nick Robinson, Jennifer Garner, Josh Duthamel, Katherine Langford

Mindenkinek jár egy első szerelem. Ám a tizenhét esztendős Simon Spier számára ez nem olyan egyszerű: családja és barátai még nem tudják, hogy meleg, ráadásul még csak nem is sejti, ki az a helyi srác, akibe online belezúgott. A két ügy megoldása egyszerre lesz számára kacagtató, rémisztő és sorsfordító.

ELŐZETES:

Túl szexi lány

BEMUTATÓ: 2018. június 28.

Játékidő: 110 perc

Műfaj: vígjáték

Rendező: Abby Kohn, Marc Silverstein

Főbb szerepben: Amy Schumer, Michelle Williams, Emily Ratajkowski, Tom Hopper

Renee Bennett jól tudja, milyen átlagosnak lenni egy olyan világban, amelyet a genetikai lottón nyertek uralnak. Egy szerencsétlen baleset során a lány beveri a fejét, és abban a tudatban tér magához, hogy egy varázslat hatására kimondhatatlanul jó nő lett belőle - habár mindenki más rajta kívül ugyanolyannak látja. Újonnan szerzett önbizalmával nemcsak munkájában lesz egyre sikeresebb, de főnöke elismerését is elnyeri. Azonban hamarosan meg kell tanulnia, nincsen semmilyen varázslat, a szépség igenis belülről fakad.

ELŐZETES:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

tv mozi premier filmek
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek