Starity

15 májusi k-pop hír, amiről lemaradhattál

2018. június 05. 16:04   |   Szerző: silenc

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kedvenc k-pop előadóink újdonságait egy csokorba gyűjtöttük össze, s cikkünkben tizenöt májusi k-pop visszatérést hoztunk el nektek. No, lássuk!

hirdetés

Május 8.

1. Teen Top – Seoul Night

A rajongótábor legnagyobb örömére egy év és egy hónap elteltével új anyaggal jelentkezett a csapat. Seoul Night címmel piacra dobták nyolcadik minialbumukat, és a korong névadó dalához készült videoklipet is feltöltötték a világhálóra.

Hallgasd meg te is újdonságukat!

Május  9.

2. Yong Jun Hyung (Highlight) – Goodbye 20's

Új zenével jelentkezett Junhyung! Az utolsó tavaszi hónapban köszönthették a rajongók első szóló-stúdióalbumát, a dancehall alapú, groovy és jazz elemekkel megfűszerezett 무슨 말이 필요해 (Go Away) klipjével egyetemben.

Lemezén tizenegy dal kapott helyet (a 지나친 사랑은 해로워 és a Wonder If (feat. Heize) csak a fizikai formátumon szerepel), melyeket mind a 28 éves idol írt.

Május 10.

3. Dreamcatcher – Escape The Era

Ugyan áprilisra volt beharangozva a Happface Entertainmentál által menedzselt lánycsapat visszatérése, azonban egy hónappal többet kellett várniuk a rajongóknak. Escape the Era címmel érkezett meg végül második középlemezük, a főcímdal, a You and I látványos videoklipjével karöltve. (A korong egyébként harmadik, illetve lezáró része a Nightmare-érának.)

Hallgasd meg alább a lemezt!

4. Favorite – Love Loves To Love Love

Májusban elérkezett az újonc lánycsapat első visszatérése, melynek keretei között megjelentették második EP-jüket, ahonnan az 어느별에서 왔니? (Where Are You From?) kapott videoklipet.

Neked melyik a kedvenced a négy új dal közül?

Május 16.

5. Eyedi – Luv Highway

Újra hallatt magáról a fiatal szólista: megjelent első kislemeze, amelyről két videoklip is érkezett!

Május 18.

6. UNI.T – Line

A KBS avaly nyáron jelentette be új tv műsorát (The Unit: Idol Rebooting Project), melyben a versenyzők olyan idolok, akik már debütáltak ugyan, de nem kapták meg a kellő figyelmet, hírnevet. Ez a műsor egyfajta második esélyként szolgálhat számukra, ám a jelentkezők közül csak kilenc nő és férfi kaphatja meg.

A legjobb kilenc (női) helyezett (Yang Ji Won, Woohee, Yoonjo, ZN, NC.AEuijin, Yebin, Lee Hyun Joo, Lee Su Ji) UNI.T névvel májusban dobta piacra Line című debütáló középlemezét, és a kicsit a reggae stílusú 넘어 (No More) szerzemény rövidfilmjét is felfedték.

Csekkold alább a lemezt!

Május 23.

7. Moonbyul (MAMAMOO) – Selfish

A májusi hónapban a MAMAMOO főrappere, Moonbyul kapott lehetőséget szólózásra, aminek gyümölcse a Selfish című digitális kislemeze lett. A kiadványról a névadó dal (melyben közreműködik a Red Velvet tagja, Seulgi) és az In My Room is kapott klipet.

8. Victon – 오월애 (Time of Sorrow)

A csapat újdonsága a 오월애 (Time of Sorrow) címet viseli, melynek képében első kislemezüket köszönthetik a rajongók. Természetesen a dal megfilmesítésre került. Íme!

9. TST – Love Story

A hónapban érkezett meg a 2017 óta tevékenykedő fiúcsapat első kislemeze, a Love Story, a videoklippel karöltve.

10. KHAN - I'm Your Girl?

A Maroo Entertainment jóvoltából új duót köszönthetünk a k-pop zene piacán. A Minju és Euna alkotta formáció a KHAN nevet vette fel, s májusban debütálhatott a nagyközönség előtt.

Május 24.

11. Bolbbalgan4 – Red Diary Page.2

Kissebb szünet után, de végül megérkezett a Red Diary második része – igazi nyári hangulatot varázsolva. A korongról a 여행 (Travel) és a 바람사람 (Wind) nótákhoz forogtak a kamerák.

Hat új tétel sorakozik fel újdonságukon, hallgasd meg te is!

Május 25.

12. 24K – Bonnie N Clyde

Bonnie és Clyde történetét hozza el nekünk a 24K. Májusban került a lemezboltok és a streamingszolgáltatók újdonságai közé a fiúcsapat negyedik EP-je, amit már az új felállásban mutattak be.

Öt új dal (melyek közül a TO.FOR YOU címűt Kisu írta) + egy instrumentális verzió sorakozik fel a kiadványon .

Május 28.

13. AOA – Bingle Bangle

ChoA kilépése óta először jelentkezett új anyaggal az immáron hatfős csapatként tevékenykedő AOA. Ötödik koreai minialbumuk a Bingle Bangle címet kapta, s a korong névadó dala képében egy üde nyári slágert köszönthetünk.

Hat új szerzemény sorakozik fel a korongon, melyek megírásából kivette részét .

14. Pristin V – Like a V

Ugyan az idei év Pristin-visszatérés még várat magára, azonban addig is itt az első alegység! A Pristin V nevezetű formációban öten foglalnak helyet, név szerint: Nayoung, Roa, Eunwoo, Kyulkyung és Rena, akik teljesen új oldalukat mutatták meg.

Íme a single b-oldala!

Május 30.

15. LOONA yyxy – Beauty & the Beat

A 12 fős csapat harmadik alegysége, az Yves, Chuu, Go Won és Olivia Hye alkotta LOONA yyxy május végén megejtette debütálását, és a főcímdal, a love4eva (feat. Grimes) rövidfilmje is feltöltésre került. Érdekesség, hogy a formáció Magyarországon, a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyban forgatta a klipet.

Hallgassd meg alább az alegység lemezét! 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek