Starity

Noora Louhimo elmesélte, milyen érzés volt számára csatlakozni a Battle Beasthez

2018. június 19. 17:05   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Noora Louhimo 2012-ben lett a Battle Beast énekesnője, mely formációba érdekes módon került be.

hirdetés
Noora Louhimo elmesélte, milyen érzés volt számára csatlakozni a Battle Beasthez
Fotó: Nat Enemede

Noora Louhimo 2012 óta erősíti a Battle Beast nevezetű metálzenekart, melyben Nitte Valo énekesnőt váltotta. Alig egy év elteltével már a boltok polcaira is került az új felállású zenekar saját magáról elnevezett korongja, ami hatalmas sikernek örvendett világszerte. A csapat szekere azóta is megállíthatatlanul robog, ugyanis legutóbbi albumuk tavaly került a boltok polcaira, jelenleg pedig gőzerőkkel dolgoznak annak utódján.

Közismert, hogy a karakteres hangú Noora, a Battle Beast előtt még soha nem énekelt metált, sőt, igen különös módon került be az egykoron Anton Kabanen vezette brigádba:

Én még soha nem énekeltem metált a Battle Beast előtt, így ez egy teljesen új terület volt számomra, bár 15-16 évesen hallgattam heavy metált. De ez teljesen új volt nekem, mármint az, hogy metálzenekarban lettem énekesnő.

– vallotta.

A Battle Beast-fiúk a YouTube-on találtak rám. A véletlennek köszönhetően Anton meglátta az egyik klipem, és azt javasolta a srácoknak, hogy vegyenek be a zenekarba. Ezek után Anton felhívott, és megkérdezte, hogy szeretnék-e csatlakozni a zenekarhoz és igent mondtam. A helyzet necces volt, mivel körülbelül egy hónap múlva már próbálni mentünk, mivel a Sonata Arcticával indultunk turnéra, és már az új Battle Beast-album is készülőben volt.

– magyarázta.

A finn vokalista ezúttal Sweden Rock Festivalnak nyílt meg, mely interjú során újabb érdekességeket osztott meg azt illetően, hogy milyen érzés volt számára csatlakozni az együtteshez:

A srácokkal igazán csak a turné alatt sikerült megismerkedni, hiszen korábban sohasem találkoztunk. Ugyanazon a héten, amikor megkértek, hogy csatlakozzam hozzájuk Helsinkiből a szülővárosomba, Tamperébe jöttek, aznap volt egy fellépésem egy helyi bárban, így eljöttek megnézni, majd megszületett a végső döntés. Már aznap a stúdióban kötöttünk ki. Minden nagyon gyorsan történt. Az első koncert után pedig ráébredtem, hogy ez az, amire születtem.

– mondta.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek