Starity

Albumpremier: Bullet For My Valentine – Gravity

2018. június 29. 15:03   |   Szerző: LadyAly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Örülhetnek a rajongók, hiszen a walesi zenekar a mai napon jelentette meg legújabb, Gravity címre keresztelt nagylemezét.

hirdetés
Albumpremier: Bullet For My Valentine – Gravity

A Spinefarm Records gondozásában, néhány órája került az üzletek polcaira a nemrégiben hazánkban is fellépett Bullet For My Valentine hatodik korongja, amihez igen nagy reményeket fűztek az együttes rajongói az előző kiadványok viszonylag vegyes fogadtatása után. A Venom egyébként már óriási javulást mutatott a korábbiakhoz képest, így a Gravity megjelenését még nagyobb várakozás előzte meg.

Tavaly, amikor a frontember és gitáros Matt Tuck azt jósolta, hogy a rajongók meg fognak lepődni a zenekar következő albumának hangzásvilágán és irányvonalán, nem viccelt. Ahogy a korábbi kislemezek, az Over It és a Piece Of Me megerősítette, a hatodik album radikális változásokat hozott a hangzásban. Kezdetben nem voltak szólók a Gravityn – ehelyett a mély, tektonikus vadságra fektették a hangsúlyt. Helyenként úgy tűnik, mintha keverednének a stílusok, a mainstream rádióknak is megfelelő hangzásban, ami egyszerre elbátortalanítja, polarizálja és elcsábítja az új és régi rajongókat.

Az album első dala a Leap Of Faith egy derűs megnyitója a korongnak, ezzel szemben a Piece Of Me az érzékenységével sokkal közelebb áll az Asking Alexandria Under Again és Not Dead Yet című nótáihoz, miközben a légkör a Bring Me The Horizon That's The Spirit című dalára hajaz. Más, de működőképes. 

Érdemes megemlíteni, hogy ez az első BFMV-lemez, ami ennek a kiadónak a kezei alatt került ki, valamint ugyancsak ez az első korong, amin a jelenlegi dobos, Jasson Bowld először zenél. Bowld 2016-ban csatlakozott a formációhoz, mert az akkori dobosnak, Michael "Moose"  Thomasnak magánéleti problémái akadtak, ám a következő évben hivatalosan is megtörtént a csere. Itt azonban még nincs vége: Jamie Mathias basszusgitáros is szintén első alkalommal járul hozzá a fantasztikus dalokhoz, bár a gitáros, már a Venom megjelenése előtt a zenekarban volt, de azon az albumon még nem játszott.

Ahogy fent említettük, a Bullet For My Valentine a közelmúltban ellátogatott hazánkba: a Budapest Parkban adtak őrületes koncertet három vendégzenekar (Blessthefall, Caliban, Shvpes) és az Asking Alexandria társaságában. A srácok nem először látogattak el Magyarországra, ráadásul ígéretet tettek arra vonatkozóan, hogy a jövőben ismét eljönnek. A nyáron még Európa-szerte turnéznak, később ellátogatnak Ázisába, majd visszatérnek az USA-ba, ám ősztől újra a környező országokban játszanak, így még el lehet csípni őket akár Bécsben is. 

BULLET FOR MY VALENTINE – Gravity

  1. Leap Of Faith
  2. Over It
  3. Letting You Go
  4. Not Dead Yet
  5. The Very Last Time
  6. Piece Of Me
  7. Under Again
  8. Gravity
  9. Coma
  10. Don't Need You
  11. Breathe Underwater
  12. Breaking Out (bónusz)
  13. Crawling (bónusz)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek