Starity

Balaton Sound 2018: ilyen volt

2018. július 09. 13:01   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Balaton Sound 2018: vízpart, napsütés, világsztárok, biztonságos fesztivál.

hirdetés
Balaton Sound 2018: ilyen volt
Fotó: Balaton Sound ©

A nyár legjobb balatoni pillanatait élhettük át július 4-8 között Zamárdiban, Európa legmenőbb vízparti fesztiválján, a Balaton Soundon, ahol a legnagyobb világsztárok sora lépett színpadra, Európa legmenőbb klubjai mutatkoznak be a Balaton vizén. A Sound a Chainsmokers duó jótékonysági kampányának is helyt adott és itt indult a biztonságos fesztiválozást hirdető és segítő Safety First program is. A Sound rekordra is számított: 160 ezer látogatót vártak a szervezők az öt nap alatt. 

Sztárdömping volt

Idén is világsztár dömpinget ígért a helyszín, ami hagyományosan a legnagyobb EDM sztárok, hip-hop és pop előadók “gyűjtőhelye”. Az öt nap alatt olyan sztárok léptek színpadra, mint a 2017-ben Grammy díjjal jutalmazott The Chainsmokers, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, vagy Alesso. DJ Snake először érkezett Magyarországra, a fesztivál zárónapján, ahol egy másik headliner csapat, Axwell v Ingrosso társaságában zárta a 2018-as Soundot. Big Sean is itt volt, és az egyik legsikeresebb brit R&B – pop énekesnő, Rita Ora mellett.

Duplázni fog a Soundon Martin Garrix, aki nemcsak a nagyszínpad főműsoridős vendége lesz, hanem egy önálló estét celebrál a Jager Arénában saját kiadójával, a STMPD Recordsszal, sok vendégszereplővel, és csak másnap hagyja el a fesztivált

– tudtuk meg korábban Lobenwein Norberttől, a fesztivál egyik alapító-főszervezőjétől.

A délután fél 6-tól kezdődő programok között további nemzetközi sztárok léptek fel a vadonatúj nagyszínpadra, többek között Oliver Heldens, Ty Dolla Sign, Ella Eyre, Timmy Trumpet, Jonas Blue, a W&W és Nervo

 

Martin Garrix (@martingarrix) által megosztott bejegyzés,

Magyar fiatalokért kampányolt a The Chainsmokers a Soundon

Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítéséért kampányolt a Balaton Sound támogatásával a Zamárdiban idén fellépő The Chainsmokers duó. A jótékonysági nyereményjátékba a beugró a „Read it” jótékonysági fesztivál trikó vagy póló megvásárlása volt. A limitált mennyiségben gyártott trikók és pólók egyedi számozásúak, vagyis a játékban sorsjegyként működtek. A United Way Magyarország jótékonysági kampány kitalálója és szervezője, a CauseArt Platform június 27-én sorsolta ki a nyerteseket.

A két amerikai DJ-ről közismert, hogy fontos számukra a tanulás, az olvasás, a United Way Magyarország pedig olyan gyerekekkel dolgozik, akiknek segíteni kell abban, hogy értsék és élvezzék, amit olvasnak. A játék során két kisorsolt szerencsés nyereménye pedig az volt, hogy a DJ duó VIP vendége volt a Balaton-parti fesztiválon. A pólók teljes bevétele a United Way Magyarország munkáját támogatta. Az alapítvány a pénzt a KönyForgató programjára fordítja, az értő olvasás élménypedagógiai fejlesztésére. 

Új, szebb, nagyobb Nagyszínpad

Huszonhat koncepcióból, három fordulón keresztül került ki “győztesen” a most elkészült új Nagyszínpad koncepciója, ami majd’ 40 áttervezés után nyerte el végső és megvalósítható formáját. Egy dzsungelben elveszett, képzeletbeli várost jelenítünk meg, amely lehetne akár egy másik civilizációban vagy egy másik bolygón is

– mesélte Fülöp Zoltán, a Balaton Sound másik alapító-főszervezője.

 

Balaton Sound Official (@balatonsound) által megosztott bejegyzés,

A mintegy 10 emeletes háznyi magasságú építmény alapját Európa egyik legnagyobb szabadtéri színpada adta, az lett áttervezve ás átépítve. A grafikai tervezés 300-nál is több gépórát vett igénybe. A tartóvázat egy német statikus specialista csapat tervezte, a teljes szerkezetet 41 kamion szállította Belgiumból és 2 db 50 tonnás daru 3 napig emelte be a helyére az elemeket. A hatalmas építmény dekorációs burkolatát 3 kamion hozta a helyszínre. A 70 m széles 30 m magas objektum egy 210 oldalas szerelési könyv alapján állították össze, az építésen 150 ember dolgozott 1 héten keresztül. 500 m2 ledfal lett beépítve a Nagyszínpadba, és 2 mediaszerver hajtja meg a felületeket. Az esti kivilágítást 300 m ledszalag 120 db fényvető adja. A nagyszínpad minden alkotóelemét egyedileg tervezték és gyártották, mintegy 100 féle különböző anyagból, amin 16 gyártócég dolgozott egy hónapon át. A Nagyszínpad dekorációjának generál kivitelezője az Ezüst Kaméleon Kft.

Izgalmas kísérőprogramok

A helyszínen részt vett fesztiválozók a következő programok mellett is válagathattak, ha éppen megunták a nagyszínpad látványát:

  • Utcaszínházak 
  • Sport: röplabda, strandfoci, Teqball, csocsó, tollaslabda, ping-pong
  • Foci VB közvetítés
  • ’Mattress Madness’
  • „Világsztár-szignók”

Fotók:

 

Balaton Sound Official (@balatonsound) által megosztott bejegyzés,

 

Balaton Sound Official (@balatonsound) által megosztott bejegyzés,

 

Balaton Sound Official (@balatonsound) által megosztott bejegyzés,

 

Balaton Sound Official (@balatonsound) által megosztott bejegyzés,

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek