Starity

Most már biztos: Jön a Buffy-reboot!

2018. július 24. 18:06   |   Szerző: Éowyn

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az elmúlt két évtized egyik legkedveltebb sorozata, a Buffy, a vámpírok réme nemsokára új életre kel.

hirdetés
Most már biztos: Jön a Buffy-reboot!
Fotó: The WB

Az új verzió az eredeti mitológiájára fog épülni, és modern lesz. A Buffy, a vámpírok réme 1997-től 2003-ig volt látható a tévéképernyőkön és 7 évadot ért meg. Nem utolsósorban olyan sztárok köszönhetik neki népszerűségüket, mint Sarah Michelle Gellar, David Boreanaz, Christian Kane, vagy Alyson Hannigan.

A hamar kultikussá vált sorozat főhősnője, Buffy Summers (Gellar) vámpírvadász, aki egy teljesen átlagosnak tűnő középiskolás, de éjszakánként vámpírokkal és démonokkal kell megküzdenie. A könnyed, humorral teli indulás után, ahogyan a karakterek felnőtté váltak, úgy vált a sorozat hangvétele is egyre komolyabbá – és úgy aratott egyre nagyobb sikert.

Egy szerelmi szál is évekig izgalomban tartotta a nézőket: Buffy szerelmes lesz egy titokzatos, Angel nevű vámpírba (Boreanaz), akit lélekkel átkoztak meg. Kettejük története inspirált olyan filmeket és sorozatokat, mint a Vámpírnaplók, vagy az Alkonyat-széria.

Ahogyan az ekkora horderejű sorozatoknál lenni szokott, a spin-off sem váratott sokáig magára. Az Angel című testvérsorozat 1999-ben indult hódító útjára a képernyőkön, öt évadot ért meg és 2004-ben ért véget.

A két sorozat azonban nem vesztette el a kapcsolatot egymással: a közös crossover epizódokban felbukkant a sokszor szorosan egymásba szövődő szálakon futó történetek többi karaktere is. Az USA-ban esténként egymás után adták le a két sorozat friss epizódjait, így a párhuzamos szálak és egymásra utalások egyértelműek voltak a nézők számára. Mindez elősegítette a rajongók által "Buffyverzumként" emlegetett világ népszerűségének növekedését.

The WB

Egyelőre még semmi hír nincsen az új színészgárdáról, sem azzal kapcsolatban, hogy vajon felbukkan-e az eredeti Buffy-szériából valaki. Annyi már biztos, hogy afro-amerikai lesz a főhősnő – erősítette meg a FOX 21 televízió szóvivője a CNN-nek.

A világunkhoz hasonlóan nagyon változatos lesz, és akárcsak az eredeti sorozatban, néhány vonatkozása metaforája lesz a manapság fennálló problémáinknak

árulták el a producerek a Deadline-nak.

Monica Owusu-Breen, televíziós producer lesz az új történet írója, aki olyan sorozatokon dolgozott eddig, mint a Bűbájos boszorkák, az Alias, a Lost – Eltűntek, A rejtély, vagy a S.H.I.E.L.D. ügynökei. Maga Joss Whedon, a Buffy és az Angel atyja, executive producerként fogja felügyelni a munkálatokat, többek között az eredeti szériákban is közreműködő Gail Berman, Fran Kazui és Kaz Kazui producerek munkáját. Whedon az elmúlt években inkább a nagyjátékfilmes világban tevékenykedett: többek között a Bosszúállók és a Bosszúállók: Ultron kora sikerfilmek rendezői székében ült, és részt vett a forgatókönyvírásban is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek