Starity

Alexander Rybak új dala édesanyjának szól

2018. július 29. 23:11   |   Szerző: Móni72

Alexander sok interjúban beszélt édesanyjához fűződő szoros kapcsolatáról, és arról, hogy jóban és rosszban is mindig számíthat rá. Szeretete és hálája kifejezéséül írt neki egy dalt, - a címe egyszerűen: "Mom" / "Anya"

hirdetés
Alexander Rybak új dala édesanyjának szól
Fotó: TV2.no

Nagyon büszke vagyok a fiamra!

– nyilatkozta több magazinnak is Natasa Rybak, miután fia a norvégiai Haldenben rendezett “Allsang på grensen” élő zenés szórakoztató műsor felvételén először adta elő a dalt - olvasható a Wiwibloggs-on.

A szám Natasa számára is teljesen új volt, mielőtt Alexander 3000 néző előtt színpadra lépett. Ezt követően a TV-műsort az egész ország láthatta.

Fotó: Vida Press

További képek ezen a linken láthatóak!

Natasa az első sorban ült az “Allsang på grensen” nézőterén és nem tudta visszatartani könnyeit.

hirdetés

A 2009-es Eurovízió-győzelmét követő években a siker ellenére nehéz idők jöttek Alexander számára, többek között a túlfeszített munka okozta sressz következtében komoly lelki problémái voltak, többször is pszichológushoz kellett fordulnia.

De mindenekelőtt édesanyja nyújtott neki vigaszt jótanácsaival és szeretetével, ami a legfontosabb volt ahhoz, hogy visszanyerje életörömét, amitől most láthatóan sugárzik.

Igazából már jó ideje megírtam ezt a dalt. Abban az időben depressziós voltam. Úgy éreztem, hogy anyukám az utolsó menedékem, az utolsó reményem. Gyakran van úgy, hogy az embernek a szülei az utolsó támaszai

– nyilatkozta most a művész.

Úgy véli, hogy a 2009-es sikere utáni nagy nemzetközi figyelem idején különösen jól jött, hogy gyakorlatias szülei vannak, akik két lábbal állnak a földön.

Az utóbbi időszak már boldogan telt Alexander életében, akire egy ideje rátalált a szerelem Julie Gaarud Holm (23) személyében. Ezen a nyáron hirtelen mandulaműtéten kellett átesnie, ami nagy fájdalmakkal járt, de édesanyja ezúttal is vigaszt nyújtott neki.

Ekkor jutott újra eszébe, hogy megajándékozza zongoratanárnő édesanyját, aki magán- és zenei életében is fontos támasza, és egyúttal fia legnagyobb rajongójának számít, Lisszabonban, az idei Eurovízión is ott volt vele.

Dalszöveg magyarul (fordítás: Menyhért Mónika © )

Zene és szöveg: Alexander Rybak | Producer: Knut Bjørnar Asphol

  Anya  
     
  Anya, itt vagyok megint / sebzetten és egyedül / Tudom, fáj így látni a fiadat  
     
  Isten a tudója, igyekszem mindig erős lenni / és amikor mégsem sikerült, / Mindig csak az anyukámra volt szükségem  
     
  Mondd, hogy minden rendben lesz / Csak te tudhatod / Mondd, hogy van értelme a könnyeimnek / Ölelj át, hogy karjaidban a gondjaim eltűnjenek...  
     

A dalszöveg folytatásáért kattints ide!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek