Starity

Ralph Fiennes életrajzi filmet rendez

2018. augusztus 19. 10:10   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A brit színész, Ralph Fiennes, nagy fába vágta a fejszéjét: ő rendezi a The White Crow című filmet, amely a világhírű szovjet-orosz balett-táncos Rudolf Nurejev életének egy izgalmas epizódját mutatja be.

hirdetés
Ralph Fiennes életrajzi filmet rendez
Fotó: Vanity Fair

Nurejev, akit a Tánc Urának (Lord of Dance) is neveznek, Szovjetunióból Franciaországba szökött 1961-ben, a hidegháború csúcsán, annak ellenére, hogy a szovjet titkosszolgálat, a KGB mindent megtett, hogy ezt megakadályozza.
A The White Crow Julie Kavanagh 2007-es életrajzi könyvén alapul (címe: Nureyev: The Life), amely leírja a szökést, amelyben a táncost legjobb barátja, az akkor 21 éves párizsi Clara Saint segítette - írja a Scroll.in.

A forgatókönyvet David Hare írta és olyan sztárok játszanak a filmben, mint az orosz táncos Oleg Ivenko (Nurejev szerepében), Adèle Exarchopoulos (Saint szerepében) és maga Ralph Fiennes (a balettoktató Alexander Pushkin szerepében), akit a fiatalabb közönség Lord Voldemortként ismerhet a Harry Potter-filmekből, az idősebbek pedig a Schindler listája és Az angol beteg című alkotásokból.

Fiennes 2011-ben debütált először rendezőként a Coriolanus című történelmi drámával, majd két évvel később ismét megmutatta a tehetségét a The Invisible Woman című életrajzi drámával – mindkét filmben főszerepet is játszott.

A filmet a Sony Pictures Classic forgalmazza majd Észak- és Latin-Amerikában, valamint Észak- és Kelet-Európában, valamint Ázsiában. Az erről szóló szerződéskötés tényét hétfőn jelentették be, emellett a SPC kiadott egy nyilatkozatot, amely szerint Fiennes tökéletesen át tudta adni a korszak hangulatát és a film egyike lesz azoknak a ritka alkotásnak, amelyek számos kulturális határt lépnek át és mégis szórakoztató élményt tudnak nyújtani.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek