Starity

SP: „Sokat változtam”

2010. november 01. 14:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A rajongóknak már nem kell sokat várniuk az egyik legnagyobb magyar énekes/rapper új lemezére, aki ezúttal meglepetéseket is tartogat számunkra.

hirdetés
SP: „Sokat változtam”

A fiatal énekes elmondása szerint úgy írja slágereit, hogy bizonyos esetekben csak a szöveg jut eszébe, de valamikor már azt is el tudja képzelni, hogy zeneileg és képileg hogy lehetne megoldani.

„Eddigi albumaim során is más és más stílusba kóstoltam bele, most visszatérek a gyökerekhez: lesznek rapbetétek, akusztikus dolgok, sőt, olyanok is hallhatóak a lemezen, amit a hazai populáris vonalban még nem készítettek – mondta a sokoldalú előadó, majd hozzátette: – a zenei vonalhoz hasonlóan maga az előadó is változik, ez alól ő sem kivétel.”

Krisztián szerint hatással volt rá az, hogy Sopronból költözött fel a fővárosba, így megtanulta önállóan intézni az ügyeit. „Több benyomás is ért, rengeteget tapasztaltam az elmúlt években. Mások is említették, hogy sokat változtam, emberileg és zeneileg” – nyilatkozta az énekes. Arra a kérdésre, hogy miként képzeli el a jövőjét, nem tudott válaszolni, de abban biztos, hogy a zene és a fotózás fogja kitölteni az életét továbbra is.

Éder Krisztián, vagyis SP, ezúttal különleges dupla albummal jelentkezik, mely november 30-án kerül majd a boltokba KÖLYÖK22 címmel. A korong a 10 vadonatúj dal mellett extra meglepetéseket is tartogat a rajongók számára. Az új lemez stílusában az előző két CD, vagyis a Standard és a Special egyfajta keveréke lesz, vagyis a hip-hop-trackek mellett az elektronikusabb R'n'B-slágerek is helyet kapnak rajta, emellett pedig egy új, eddig teljesen szokatlan hangzásvilágot is felfedezhetünk majd.

„Ugyanaz az összetettség jellemzi a készülő lemezt, ami rólam is elmondható. Az eddigi albumaimon is mindig visszaköszöntek azok a stílusok, amik éppen a legközelebb álltak hozzám, és úgy érzem, az elmúlt évben még nyitottabb lettem zeneileg. A raptől kezdve a táncolható R'n'B-n át a modern pop-rockig mindent hallgatok – és ez érződik is a készülő dalokon. Persze nagyobb százalékban lesznek elektronikus számok, de az érdekesebbek teljesen más hangszerelést is kapnak... Ezeket nem nevezném remixnek, hisz nem a már elkészült anyagok alá kerül más zenei alap. Két különböző hangszerelővel dolgozom együtt, akik máig nem hallották a másik által összerakott, félkész dalokat, hanem mindketten egészen más irányba elindulva dolgozták fel az ötleteimet. Pixával csináljuk a már említett elektronikus verziókat (amik leginkább a Special világához hasonlíthatóak), közben Szakos Krisztián készíti az élő hangszeres, akusztikusabb alapokat – meséli SP. – Sokan kérdezik, hogy ez a két egészen különböző stílus hogyan fér majd meg egymás mellett, és nem félek-e attól, hogy a közönség számára érthetetlen lesz ez a kettősség. Igazából nem, nem félek. Azt hiszem, egy zeneileg ennyire szerteágazó albumon azok is megtalálhatják új »kedvenc dalukat«, akik eddig besoroltak a diszkós kategóriába. Legalábbis szeretném remélni, hogy így lesz...”

Tehát már nem kell sokat aludni, az első klip pedig mint már megírtuk, a Szólj rám! című dalhoz készül majd.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek