Starity

Különös vallomást tett Simone Simons

2018. augusztus 27. 18:06   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Köztudott, hogy a holland énekesnő az Epica által vált ismertté, ám volt idő, amikor a háta közepére sem kívánta mindezt.

hirdetés
Különös vallomást tett Simone Simons
Fotó: Tim Tronckoe

Simone Simons 2002-ben lett a holland Epica énekesnője, miután a zenekar átesett egy kisebb válságon. A csapat eredetileg Sahara Dust elnevezésen próbált meg berobbani a köztudatba, élükön Helena Iren Michaelsen énekesnővel. A csapat Cry For The Moon néven meg is jelentette első demóját, ám ezt követően Helena a távozás mellett döntött.

Mint ismeretes, Simone Mark Jansen révén került a mikrofon mögé, hiszen akkoriban egy párt alkottak az énekes-gitárossal. Attól fogva a zenekar sikert sikerre halmoz, ráadásul népszerűségük is egyre csak nől. A formáció hamarosan új lemezén kezd majd dolgozni, a Canal Metal azonban nemrégiben mikrofonvégre kapta az együttes frontasszonyát, aki hoszzú évek elteltével különös vallomásal szolgált.

Az egészet 17 évesen kezdtem, beutaztam a világot, és azt hiszem, hogy ebből adódóan sokkal gyosabban nőttem fel. Mindig az idősebbek vettek körül. Soha nem tudtam rendesen kommunikálni a korombeli emberekkel. Mindig azt éreztem, hogy az idősebbek sokkal jobban vonzanak, hiszen tanulhatok tőlük, és csak egyszerűen beszélgethetünk. Amikor egy metálzenekarral utazol, az jót tesz a lelkednek, hiszen emberekkel találkozol, különböző kultúrákat ismersz meg, és azt hiszem, hogy ez egy nagyon szép dolog.

– kezdte, majd kitért arra az ominózus esetre, amire talán senki sem gondolt volna korábban.

Megkértek. Először elutasítottam, mivel még középiskolás voltam. Kicsit szégyenlős is voltam. Bizonytalan voltam, és nem akartam színpadra lépni. Kétszer énekeltem színpadon és nagyon gyűlöltem, szóval megmondtam a srácoknak, hogy jobb lesz, ha másik énekesnőt keresnek, de végül az énekesnőjükkel nem mentek jól a dolgok, így elválaltam. 

– mesélte a csapathoz való csatlakozását, melyből kiderült, hogy az After Forever alapítója eredetileg is barátnőjét képzelte el az új brigád frontján.

Aztán ismét megkérdeztek, és igent mondtam. Hiszek abban, hogy sok minden okkal történik, így amikor másodszor is felajánlották a posztot, arra gondoltam, hogy ideje beleugrani a mélyvízbe. Akkoriban Mark barátnője voltam. Amikor elhagyta az After Forevert, azonnal új csapatot indított, és ő nagyon is jól tudta, hogy énekelek, és hogy szeretek énekelni, de mondtam neki, hogy előtte be szeretném fejezni a középiskolát, néhány hónappal később pedig már csatlakoztam is a zenekarhoz.

– magyarázta.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek