Starity

5+1 érdekesség Keanu Reevesről

2018. szeptember 07. 11:11   |   Szerző: goldman

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A sokoldalú sztár igen gazdag filmográfiával rendelkezik, és szinte az összes műfajban kipróbálta már magát. Születésnapja alkalmából most néhány érdekességet ollóztunk ki mozgalmas életéből.

hirdetés

Az örökifjú sztár, Keanu Reeves szeptember 2-én töltötte be az 54. életévét. Szülinapja alkalmából most összegyűjtöttünk pár érdekességet, melyeket talán még nem ismertetek vele kapcsolatban.

1.Tinédzser korában komoly érdeklődést mutatott Kanada nemzeti sportja, a jégkorong iránt. Tehetséges kapusnak bizonyult, olyannyira, hogy társai a Fal (The Wall) becenevet aggatták rá. Jégkorong tudásának későbbi filmszerepeiben is hasznát vette, mint például a Friss vér (Youngblood) című sportfilmben, melyben hokikapust alakított.

Keanu a Friss vér mellékszerepében

2. Mostohaapjának,  Paul Aaronnak komoly szerepe volt abban, hogy Keanu végül a sport helyett a színészet mellett döntött. Korán felismerte a mostohafiában rejlő tehetséget, és mindig támogatta annak színészi ambícióit. Bár Keanu édesanyja és Aaron csak egy évig voltak házasok, a rendező és mostohafia között megmaradt a kapcsolat. A fiú egy ideig Aaron házában lakott miután Los Angelesbe költözött, hogy beindítsa színészi karrierjét.

3. Visszautasította az Oliver Stone által rendezett, később négy Oscar-díjat nyert Szakasz (Platoon) főszerepét, mivel túl erőszakosnak találta azt, így a szerep végül Charlie Sheennél landolt.

4.1996-ban szintén visszautasította a Féktelenül 2 főszerepét, a számára felkínált 10 millió dolláros álomgázsi ellenére, és inkább turnézni ment zenekarával, a Dogstarral.

5. Keanu mindig féltve őrízte magánéletét, nem verte nagy dobra kapcsolatait, így szinte elkerülhetetlen volt az, hogy ne keringjenek különféle pletykák arról, hogy esetleg a saját neméhez vonzódik. A legdurvább sztori, mely szerint titokban házasságot kötött a médiamogul David Geffennel, a Féktelenül sikere után, 1994-ben ütötte fel a fejét. A színészt megdöbbentette a pletyka és egyértelműen cáfolta hírt.

+1 Mivel ő maga is érintett a dologban, Keanu lelkes támogatója a rákbetegségek ellen vívott harcnak. Imádott húga, Kim sokáig leukémiával küzdött, így a színész szívügyének tekinti és jelentős összegekkel támogatja rendszeresen a rákkutatást.

    Keanu és húga, Kim

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek