Starity

13 év után előkerült Judy Garland milliókat érő cipője, melyet az Óz, a csodák csodája forgatásán viselt

2018. szeptember 05. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A minneapolisi rendőrség újabb döglött aktát helyezhet át a megoldottak közé.

hirdetés
13 év után előkerült Judy Garland milliókat érő cipője, melyet az Óz, a csodák csodája forgatásán viselt
Fotó: Metro-Goldwyn-Mayer

A rendőrség és az FBI közösen jelentette be, hogy tizenhárom év után végre előkerült az a pár piros cipellő, melyet a néhai Judy Garland az 1939-ben bemutatott, Óz, a csodák csodája című film forgatásán viselt. A lábbeli valóságos aranybánya, hiszen egyrészt mindössze három pár készült belőle a film főszereplőjének méretére szabva, másrészt pedig a szakértők szerint megközelítőleg 2-3 millió dollárt ér.

A cipőt Michael Shaw magángyűjtő kölcsönözte a Minnesota állambeli Grand Rapidsban található Judy Garland Múzeumnak. 2005 augusztusában egy tolvaj behatolt az épületbe, megrongálta a vitrint, mely alatt a lábbelit tartották és meglovasította az értékes relikviát. Az elkövető valószínűleg profi volt, hiszen munkája végeztével mindössze egyetlen, a cipőről származó flittert hagyott maga után – a rendőrök ujjlenyomatot nem találtak a helyszínen.

Az értékes műkincs egyébként egymillió dollárra volt biztosítva, 2015-ben pedig egy neve elhallgatását kérő rajongó ugyanekkora összeget ajánlott fel annak, aki érdemi információval tud szolgálni a cipő hollétével kapcsolatban. Tizenhárom év után idén nyáron aztán megtörtént a csoda: a cipellőt Minneapolisban megtalálták, jelenleg az FBI birtokában van a további rendelkezésig.

via ET

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek