Starity

12 augusztusi k-pop hír, amiről lemaradhattál

2018. szeptember 05. 17:05   |   Szerző: silenc

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kedvenc régi és új k-pop előadóink újdonságait egy csokorba gyűjtöttük össze, s cikkünkben kilenc augusztusi visszatérést és három debütálást hoztunk el nektek. No, lássuk!

hirdetés

Augusztus 2.

1. iKON – New Kids: Continue

Az augusztusi hónapot a YG Entertainment fiúcsapata indította a New Kids: Continue című első minialbumával. A megjelenéssel egyidejűleg a főcímdal, a 죽겠다 (KILLING ME) klipje is felkerült a világhálóra.

A dalokat Bobby és B.I írta, továbbá utóbbi a produceri feladatokból is jócskán kivette részét.

Augusztus 6.

2. Red Velvet – Summer Magic

A múlt hónapban mutatta be hatodik minialbumát a csapat, ami egyben a második speciális nyári lemezük is (az első a Red Summer volt még 2017 júliusában). Újdonságukat a Power Up című daluk videoklipjével tették meg hangulatosabbá.

Hét szerzemény sorakozik fel az újdonságon: hat vadonatúj + egy bónusz track, a Bad Boy angol verziója.

3. D-CRUNCH – 0806

Augusztus hatodikán nagy nap érkezett el az újonc csapat számára, hiszen aznap mutatkoztak be a nagyérdemű előtt. Debütáló kislemezüket a 0806 címmel illették, amelyről a Palace került megfilmesítésre.

Íme a single b-oldala!

Augusztus 9.

4. DIA – Summer Ade

Az MBK Entertainment által menedzselt nyolctagú lánycsapat is nyári koronggal szolgált követői számára, ami egyben negyedik EP-jük is. A főcímdal a 우우 (WooWoo) lett, amihez természetesen klip is készült.

A főcímdal instrumentális változatával együtt összesen nyolc track kapott helyet újdonságukon – a Take Me-t Jooheun, a Sweet Dreamet Yebin, a Blue Dayt pedig Heehyun komponálta.

Augusztus 14.

5. MXM – MORE THAN EVER

A rajongók legnagyobb örömére a projekt unit augusztus közepén dobta piacra első stúdióalbumát, a YA YA YA videoklipjével karöltve, amit nem sokkal később a CHECKMATE videója követett.

A tizennégy szerzemény (beleértve Donghyun és Youngmin szólódalát) közül, neked melyik a kedvenced? 

Augusztus 16.

6. BerryGood – Free Travel

Első stúdióalbumával jelentkezett a dél-koreai lánycsapat, ami rögtön dupla főcímdalos lett a 풋사과 (Green Apple) és a Mellow Mellow képében.

Hallgasd meg alább lemezüket, amin egy évet dolgoztak!

7. Super Junior-D&E – 'Bout You

Megérkezett a Super Junior egyik alegységének, mégpedig a Donghae és az Eunhyuk alkotta duó, a Super Junior-D&E második minialbuma. Továbbá a korong névadó dalához készült videoklip is elérhetővé vált.

A két előadó a tételek (1; 6; 7; 8.) megírásából, illetve a produceri feladatokból is kivette részét.

Augusztus 18.

8. BIGFLO – emphas!ze

Új, immáron ötödik középlemezét prezentálta a formáció, amit a 거꾸로 (Upside Down) dalukkal népszerűsítettek.

A három új szerzeményt, két instrumentális változat, illetve az intró egészíti ki. Csekkold alább!

Augusztus 20.

9. LOONA – ++

Majd' két év várakozás után, a múlt hónapban jelentette meg debütáló albumát a 12 fős formáció! A Hi High rövidfilmjét a favOriTe klipje előzte meg, ami a lemez előfutáraként is szolgált egyben.

Hallgasd meg alább!

Augusztus 28.

10. Shinhwa – HEART

A klasszis dél-koreai formáció speciális lemezzel kedveskedett rajongóinak, ami a 20. évfordulós projektjük egyik része is egyben. A groovy és minimalista elemekkel tarkított főcímdal, a Kiss Me Like That hasonló stílusú rövidfilmet kapott. 

Hallgasd meg alább újdonságukat!

Augusztus 29.

11. CAMILA – Red Lips

A Yubeen, Choim és Yuna alkotta trió augusztus végén jelentette meg első, egyben debütáló dalát. Íme!

Augusztus 30.

12. Rothy – Shape of Rothy

A tavaly debütált fiatal szólista augusztus végére időzítette, hogy bemutassa első minialbumát, két vadonatúj rövidfilmmel egyetemben.

Középlemezén két új dal (버닝 (Burning) és 잃어버린 시간을 찾아서 (Lost Time)) és azok instrumentális változata, valamint két korábbi szerzeménye (Stars és 술래 (SULLAE)) foglal helyet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek