Starity

15 szeptemberi k-pop hír, amiről lemaradhattál

2018. szeptember 30. 17:05   |   Szerző: silenc

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikkünkben tizenöt szeptemberi k-pop hírt (visszatérések, debütálások, új dalok és klipek) hoztunk el nektek. No, lássuk!

hirdetés

Szeptember 3.

1. NCT Dream – We Go Up

Az NCT legfiatalabb tagjaiból álló alegység bemutatta második középlemezét, és a névadó dalhoz készült videoklip is elérhetővé vált. A csapat ezúttal szögre akasztotta az aranyos imázst, s a lázadó oldalát vette elő, amit pozitívan fogadott a nagyérdemű.

Közel egy év inaktivitás után Jaemin ismét a formációval tart, azonban ez Mark utolsó együttmükődése a unittal (graduation-dala a Dear DREAM címet kapta). Hat tétel került a korongra, melyek megírásából kivette részét Mark (1; 3; 4 ; 5.), Jisung (5.), Jaemin (5.) és Jeno (5.) is.

2. 100% – Sunshine

Egy kis napfényt hozott magával a 100%. A szeptemberi hónap elején rukkolt elő ötödik minialbumával a kvartett, melyről a nyáridéző 맘 (Heart) című szerzemény lett a főcímdal.

Neked melyik a kedvenced?

Szeptember 4.

3. Jimin Park (15&) – jiminxjamie

Közel két év csend után új zenének örülhetnek a rajongók az aranyhangú idoltól. Szeptember elején prezentálta második szóló-minialbumát, a főcímdal az April Fools (0401) videoklipjével karöltve.

Öt új track (köztünk kettő kollaboráció) került újdonságára, hallgasd meg alább!

4. SoRi (CoCoSoRi) – Touch (feat. Basick)

Két évvel a duó debütálása után SoRi is lehetőséget kapott arra, hogy szólóban mutatkozhasson be. Első, egyben debütáló dala a Touch címet kapta, melyben Basick működik közre. Íme!

Szeptember 5.

5. GWSN – The Park In The Night Part One

A Kiwi Group Media égisze alatt mutatkozott be a nagyérdeműnek az új, hétfős dél-koreai lánycsapat. Debütáló minialbumuk a The Park In The Night Part One címet kapta (amiből sejteni lehet, hogy a közeljövőben második rész is lesz), amelyről a 퍼즐문 (Puzzle Moon) került megfilmesítésre.

Hallgasd meg alább a korongot!

6. THE BOYZ – The Sphere

Az áprilisi EP után, most kislemezzel lepte meg rajongótáborát a 12 fős fiúcsapat. A lemezről az elektonikus dance-pop stílusú Right Here című dal kapott videoklipet.

A főcímdal mellett további két track került a single-re.

Szeptember 7.

7. LIPBUBBLE – Yellow Pink

A szeptemberi hónapban került sor az újonc dél-koreai csapat első visszatérsére is, melynek keretei között két új tagot (Ella és Lia) köszönthettek a rajongók, valamint Mirae újracsatalkozásának is örülhettek. A formáció ezúttal is elhozta aranyos imázsát.

Szeptember 10.

8. SHINee – The Story of Light - Epilogue

Újracsomagolt albummal jelentkezett a mára már klasszisnak számító dél-koreai formáció. A verzióban egyesítették hatodik stúdióalbumukat (melyet három részre szedtek), amit a 셀 수 없는 (Countless) dallal egészítettek ki.

Hallgasd meg alább!

9. DAY6 – Beautiful Feeling

Új dal és videó montázs keretei között nyilvánította ki szeretetét és háláját rajongóik felé; továbbá emlékezett meg fenállásának harmadik évfordulójára a formáció.

10. Lovelyz – Muse on Music

Az őszi hónapban tért vissza a Woollim Entertainment álatal menedzselt lánycsapat. A lányok első instrumentális albumán (nem meglepő módon) harminchárom dal instrumentális változata került elheyezésre. Mellesleg ők lettek az első k-pop lánycsapat, akik ilyen típusú kiadványt adtak ki kezeik közül.

Szeptember 17.

11. GOT7 – Present: YOU

A múlt hónapban végre megérkezett a GOT7 várva várt harmadik stúdióalbuma. A korongot a Lullaby című nótával népszerűsítik, amit természetesen megfilmesítettek.

A kiadványon összesen tizenhat track sorakozik fel: öt vadonatúj dal, a tagok szólói és a főcímdal koreai, kínai, angol, spanyol és instrumentális változata. Emellett mind a hét tag kivette részét a dalszövegek megírásából, a zeneszerzésből és a produceri feladatokból is.

Szeptember 18.

12. LUCENTE – The Big Dipper

A NOGA Entertainment jóvoltából új fiúcsapatot köszönthetünk a k-pop zene piacán! A hétfős újonc formáció a szeptemberi hónapban dobta piacra debütáló minialbumát, továbbá a 뭔가달라 (Your Difference) klipjét is feltöltötték a világhálóra.

Hallgasd meg lejjebb az EP-t!

Szeptember 19.

13. Cosmic Girls (WJSN) – WJ Please?

Új, immáron ötödik középlemezét przentálta a formáció, amelyről a 부탁해 (Save Me, Save You) kapott rövidfilmet.

Hat dal sorakozik fel az EP-n, melyek közül csak a Hurry Upban és a You & I-ban hallható Mei QiXuan Yi és Cheng Xiao. Az előbb említett három tag, jelenleg Kínában tevékenykedik, így a promóciók nélkülük zajlanak.

Szeptember 28.

14. Boys Republic – Ending Credit.

A hónap végén ötödik kislemezével adjándékozta meg rajongótáborát a csapat. Üröm az örömben, ez az utolsó visszatérésük, miután szeptember 12-én bejelentették, hogy határozatlan idejű szünetre mennek.

15. DESTINY – Like A Bomb

Bohye, Sui, J.C és Yooyeong alkotta kvartett szeptember végén jelentette meg első, egyben debütáló dalát. Íme!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek