Starity

15 tény az Agymenőkről, amit talán még a sorozat legelkötelezettebb rajongói sem tudnak

2018. október 20. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Agymenők című sorozatot hatalmas érdeklődés övezi azóta, hogy 2007-ben elstartolt, és most, hogy a történet rövidesen véget ér, elhoztunk nektek néhány érdekességet a szereplőkkel és a forgatással kapcsolatban.

hirdetés
15 tény az Agymenőkről, amit talán még a sorozat legelkötelezettebb rajongói sem tudnak
Fotó: CBS

1. A Pennyt alakító Kaley Cuoco ugyanazt a felsőt viseli az első és a századik epizódban.

2. A Sheldon (Jim Parsons) édesanyját életre keltő Laurie Metcalf az anyukája annak a Zoe Perrynek, aki a széria testvérsorozatában, Az ifjú Sheldonban a címszereplő (Iain Armitage) anyukáját játssza.

3. Jim Parsons valóban tud tereminen játszani, akárcsak karaktere. Ez egyébként egy 1920-ban feltalált hangszer, melyet orosz feltalálója, Léon Theremin után neveztek el és azon hangszerek között tartják számon, melyeken a legnehezebb megtanulni játszani. Érdekesség, hogy karaktereikhez hasonlóan Johnny Galcki tud csellózni, Mayim Bialik ért a hárfákhoz és Simon Helberg is szívesen zongorázik.

4. A sorozat rajongói közül sokan úgy vélik, Sheldon pólói színének köze van a karakter hangulatához: ha pirosat visel, dühös; ha lilát, szeretetet érez vagy épp szenvedélyes valami iránt; a zöld a nyugalom és a magabiztosság színe; a sárga azt jelzi, félelmei vannak; kéket akkor hord, ha szánalmat érez; a világoskék a reményeit hivatott jelezi; a narancssárga pedig mohóságát szimbolizálja.

5. A Szép cica című altatódalt egy ausztrál tanárnő, Edith Newlin szerezte az 1930-as években. Lányai az elmúlt években több ízben is perbe fogták az Agymenőkkel dolgozó cégeket, amiért megszegték a szerzői jogi törvényeket, hiszen a dal számtalan alkalommal felcsendült a sorozatban Bill Prady producer lányának kedvéért, aki az óvodában ismerkedett meg azzal.

6. Leonard szemüvegében nem igazi lencse van, ugyanis az őt alakító színész látása kiváló.

7. Pennyt szinte mindig ugyanolyan táskával láthatjuk: a szőkeség retiküljei barna bőrből készülnek és az alakjuk is hasonló.

8. Sheldon és Leonard a színész-producer Sheldon Leonard után kapták a nevüket.

9. Az eredeti pilot epizódban Howard (Simon Helberg) és Raj (Kunal Nayyar) nem léteznek, Leslie Winkle-t (Sara Gilbert) és Pennyt pedig más színésznők alakítják – utóbbit ráadásul akkor még Katie-nek hívták.

10. Sheldont gyakran láthatjuk egyik kedvenc szuperhősét, Flash-t népszerűsítő pólóban; a karaktert életre keltő Carlos Valdes pedig az Agymenőket népszerűsítő felsőt visel a Flash – A Villámban.

11. A házban, ahol Sheldon és Leonard él egyetlen emelet van csak kialakítva, így amikor a szereplők fel-le mászkálnak a lépcsőházban, a készítők folyamatosan változtatják a díszletet.

12. Raj, valamint Howard és Bernadette (Melissa Rauch) otthona soha nem jelenik meg ugyanabban a részben, ugyanis mindkét lakás ugyanazon a helyszínen van kialakítva, és a készítőknek nem állna rendelkezésére idő, hogy folyamatosan átvariálják azokat egy epizód leforgatása alatt.

13. Minden rész egy-egy tudományos alapelv, teória vagy kísérlet nevét viseli az első kivételével, melyet egyszerűen csak pilotnak kereszteltek.

14. Mielőtt képernyőre került volna a műsor, a készítők azt a címet tervezték adni neki, hogy Penny, Lenny és Kenny.

15. Minden epizód végén megjelenik a forgatókönyvíró-producer Chuck Lorre egyik kártyája, melyeknek tartalmát ide kattintva érheted el. Ezeken Lorre megosztja gondolatait, vicceket mesél vagy épp közvetlenül a nézőknek üzen valamit.

via Bright Side

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek