Starity

Elhunyt Stan Lee, a Marvel atyja

2018. november 13. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tegnap, 95 éves korában lépett az árnyékvilágba a Marvel-univerzum megálmodója.

hirdetés

Egy biztos: Stan Lee nélkül ma nem tartana ott a filmipar, ahol, ezért pedig nemcsak azok lehetnek hálásak neki, akiknek munkát biztosított élénk fantáziája által, hanem mindannyian, akik figyelemmel követtük munkásságát. Bár már egy ideje gyengélkedett, halála napjáig dolgozott: történeteket írt, producerként vette ki a részét már megkezdett feladataiból, emellett pedig további cameószerepeket tervezett vállalni, ahogyan azt a múltban is tette. Halálának híréről sajtóképviselője, Dawn Miller értesítette a sajtót.

Stan volt a megálmodója Pókember, Hulk, Vasember és Thor történetének is, csak hogy említsünk párat; a hőseire szervezett franchise pedig igen szép virágzásnak indult, olyannyira, hogy 2009-ben a Disney négymilliárd dollárért felvásárolta a Marvel Entertainmentet. Lee később saját bevallása szerint megbánta, hogy eladta a vagyont hozó céget, mert ahogy fogalmazott, lehetett volna mohóbb is, többet is megadott volna a filmóriás a Marvelért.

Halálával a filmszakma egy igazi géniuszt veszített el, hiszen ösztönösen megérezte, mi az, amiért az emberek bolondulni fognak, ötleteit pedig sorra sikerre is vitte. A filmszakma nagy alakjai nem győznek hangot adni gyászuknak – sokak érzik úgy, hogy neki köszönhetik karrierük fellendülését, nem mellesleg okkal.

Nyugodjon békében!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

halál Marvel gyász
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek