Starity

Kiderült, mi lesz az év színe 2019-ben!

2018. december 14. 08:08   |   Szerző: egridora

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mint minden évben, az év utolsó hónapjában a Pantone vállalat bejelenti, mi lesz a következő évet meghatározó színtónus. A divattervezők, szépségipari vállalatok izgatottan készülnek a bejelentésre. Idén a Living Coral fantázia névre hallgató erős korall szín lett a befutó, így ez a szín uralja majd 2019-es évet.

hirdetés

A szabványozott színrendszeréről elhíresült vállalat 1963 óta választja meg az év színeit. Az idei évben az erős, harsány ultraibolya szín volt a meghatározó, míg tavaly a nyugodt levélzöld uralta a divat és szépségpiacot. Most ismét egy erősebb, ütősebb színt választott a vállalat a 2019-es év meghatározó színévé, a Living Coralt, azaz élő vagy élénk korall színt.

Fotó: Pantone

A Pantone elárulta, hogy komoly jelentéssel bír a kiválasztott szín. Szerintük a közösségi média negatív hatással van az emberekre, a Living Coral szín pedig a szeretet, törődést, intimitást jelképezi, így ezzel is próbálnak hatni az emberekre. Másrészről komoly természetvédelmi mondanivalója is van a választásnak. A klímaváltozás aktuálisabb, mint valaha, korallzátonyaink évek óta pusztulnak.

A vállalat fő mondanivalója: 

Távolodjunk el a közösségi média ártalmaitól és térjünk vissza a nyugtató természetbe, figyeljünk oda a környezetünkre!

A divatvilág óriási éljenzésben tört ki a szín láttán, hisz a korall árnyalatát mindig is szerették a hölgyek viselni, remekül néz ki a lakásban, a sminkszínekből évek óta vezető szín, így a szépségipari és designer vállalatok igazán sikeres évnek nézhetnek elébe, derült ki a vezető divatmagazinokból.

2018-as év színe az Ultraviolet volt (Fotó: Pantone)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek