Starity

Sarah Hyland nagyon közel állt az öngyilkossághoz! Fejben már a búcsúlevelét fogalmazta

2019. január 13. 23:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sarah egy talkshow-ban vallott arról, lelkileg mennyire mélyre került néhány hónappal ezelőtt.

hirdetés

Sarah Hyland decemberben, a Self magazin hasábjain keresztül hozta nyilvánosságra, hogy 2017 szeptemberében átesett egy második vesetranszplantáción is, miután szervezete kilökte 2012-ben beültetett veséjét, melyet édesapja adományozott neki. Másodjára öccse, Ian mentette meg az életét, ám mielőtt elfogadta volna a felajánlást, a színésznő alaposan meghányta-vetette magában a dolgokat és nem titkolja, az öngyilkosság gondolata is felmerült benne, mert félt, hogy szervezete nem reagál jól az újabb vendégszervre.

Amikor egy családtagod a felajánlásával második esélyt ad neked az életre, és mégsem sikerül, az majdnem olyan, mintha a te hibád lenne. Pedig nem miattad történik. Sokáig foglalkoztatott az öngyilkosság gondolata, mert nem akartam elbukni a testvérem veséjét, ahogy azt az apukáméval tettem

– nyilatkozta a fent említett lapnak, ezúttal pedig Ellen DeGeneres faggatta.

Csodálatos munkám van és csodálatos támogató rendszerrel rendelkezem, de... 26-27 évnyi folyamatos betegeskedés és minden krónikus fájdalmaktól végigszenvedett nap után az embernek fogalma sincs, mikor jön el a következő jó nap. Nagyon-nagyon nehéz ez. A fejemben a szeretteimnek szánt búcsúlevelek szövege fogalmazódott meg, melyekben megmagyarázom, miért tettem, hogy ez senkinek sem a hibája. Ezeket a gondolatokat le sem akartam írni papírra, mert nem akartam, hogy bárki is megtalálja őket. Ennyire gondoltam komolyan a dolgot. Nagyon-nagyon-nagyon-nagyon közel voltam ahhoz, hogy megtegyem.

Fotó: Warner Bros. / Michael Rozman

Szerencsére Sarah aztán belátta, hogy segítségre van szüksége, így elárulta egy számára fontos személynek, mi játszódik le benne, min megy keresztül és hogy úgy érzi, terápiára lenne szüksége. Saját bevallása szerint már az sokat segített neki, hogy felismerte a problémát és hangosan is ki merte mondani, hogy segítségre szorul, végül pedig sikeresen legyőzte démonait. A színésznő továbbá azt is elárulta, hogy történetét csupán azért osztja meg, mert szeretné, ha a hasonló dolgokkal küzdők látnának maguk előtt egy példát, az ő tapasztalata útján pedig összeszednék magukat és segítséggel vagy anélkül, de túllépnének a nehézségeken.

Nem akartam, hogy bárki is tudjon róla, milyen közel álltam az öngyilkossághoz, mert ha tudták volna, megpróbáltak volna lebeszélni róla. Végül önmagamnak köszönhetően kimásztam a gödörből. Magamnak kellett cselekednem. Azt mondogattam magamnak, hogy ezt nekem kell végigcsinálnom. (...) Azoknak üzenem, akik szorongással, depresszióval vagy öngyilkos gondolatokkal küzdenek, hogy minden egyén más és más, így a helyükben én nem támaszkodnék kizárólag arra, amit mondok. Csupán csak megosztom a saját történetemet, de hiszem azt, hogy ha beszélünk valakivel a problémáinkról, hangosan is kimondjuk őket, akkor azok majdnem nevetségessé válnak, így pedig teljesen más nézőpontból vizsgálhatjuk a helyzetet

– tette hozzá Hyland.

Az öngyilkosság nem megoldás a problémákra! Ha úgy érzed, segítségre szorulsz vagy nem találsz kiutat egy helyzetből, kérj segítséget a krízishelyzetben lévők részére fenntartott, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámon!

via E! Online

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek