Starity

Elhunyt Andy Vajna

2019. január 20. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az egész ország és a filmszakma is gyászolja a 75 évesen elhunyt producert.

hirdetés

Életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap vasárnap az MTI-vel.

Andy pályája során több hivatásban is kipróbálta magát, de életét főként a magyar nemzeti filmipar fejlesztésének és felragyogtatásának szentelte. Karrierje során számtalan neves rendezővel és színésszel volt alkalma együtt dolgozni – ide értve a Titanicot rendező James Cameront, Arnold Schwarzeneggert, Robert De Nirót, Gary Oldmant, Scarlett Johanssont, Anthony Hopkinst, Sylvester Stallonét és Demi Moore-t – többek között.

Vajna volt a társtulajdonosa egyébként a TV2-nek, a Rádió1-nek, a Las Vegas kaszinónak, valamint ő hozta létre a Magyar Nemzeti Filmalapot is. Munkássága nyomán olyan nagy sikerű művek születtek az utóbbi években, mint a Saul fia vagy a Kincsem, a magyar filmek pedig több száz nemzetközi díjat nyertek – többek között Oscart és Golden Globe-ot is.

Nyugodjon békében!

via Bors

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek