Starity

Felmérések szerint a szingli nők boldogabbak

2019. március 14. 16:04   |   Szerző: egridora

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mindegy, hogy érezzük magunkat, tény, hogy az egyedülálló nők száma növekszik. Nehéz elmondani, hogy miért is szeretnek egyedül maradni a nők vagy egyáltalán boldogok-e így. Talán a demográfiai egyenlőtlenség vagy a modern világ nem hagy más lehetőséget. Ha kicsit mélyebbre ástunk kiderül, hogy az egyedülálló nők tényleg boldogabbak.

hirdetés
Felmérések szerint a szingli nők boldogabbak

Egy új kutatlásból kiderül, hogy a nők keményebben dolgoznak a kapcsolatokban, azaz  nagyobb erőfeszítéseket tesznek kapcsolataik építésében és fenntartásában, tehát egy bizonyos pont után csak elfáradnak. 45-65 éves kor között a nők 32 százaléka és a férfiak 19 százaléka bizonyult csak boldognak.

Hosszú kapcsolat után pihentető, hogy a nők kicsit egyedül legyenek. A nők csak magukkal foglalkoznak, dolgoznak stressz nélkül és bűnös érzés nélkül. Az egyesült királyságbeli nők 61 százaléka azt állítja, hogy elégedettek a kapcsolatuk állapotával. Nem csoda, hiszen nincs több családi feladat, nem kell főzni, ami szuper.

Fotók: Legally Blond / MGM  

A szerelemi szál a fő mozgatórugójuk az életben. Ha szinglik maradnak, képesek egy másik fajta szeretetet felfedezni maguk számára. Gyakran előfordul, hogy egy nő elválik és már van gyermeke. Ebben az esetben a szeretete a gyermekre fókuszálódik és szó szerint nincs hely az új ember számára.

Biztosak vagyunk benne, hogy vannak olyan barátaid, akik már pár éve egyedülállóak. A kutatás kimutatta, hogy ez nem ritka dolog manapság. Az egyedülálló nők 75%-a nem is keresett kapcsolatot az elmúlt évben. A helyzet az, hogy minél hosszabb ideig maradsz távol a kapcsolatoktól, annál inkább rájössz, hogy mindent egyedül is meg tudsz oldani és nincs szükséged arra, hogy valaki segítsen.

Fotó:  Sex and the City / Warner Bros. Television  

Most már tudjuk, hogy miért érzik jobban a nők magukat önállóan. Míg a nők inkább alternatív szociális hálózatokra is tudnak építkezni, a férfiak többnyire partnerre vagy feleségre támaszkodnak. Tehát, nem meglepő, hogy a nők könnyen megoldhatnak bármilyen problémát. Ráaásul a felmérés szerint az egyedülálló nőknek a kapcsolati hálójuk is szélesebb, a férfiak ezen a téren kevésbé aktívak.

Via Brightside

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek