Starity

50 éves David Boreanaz

2019. május 16. 23:11   |   Szerző: Éowyn

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Angel, a Dr. Csont és a SEAL Team sorozatok sztárja május 16-án ünnepli az 50. születésnapját.

hirdetés

David Boreanaz gyermekként iskolatársai céltáblája volt, felnőttként viszont már ő intézi el a rosszfiúkat – ha csak a képernyőn is.

A New York állambeli Ithaca Egyetemen szerzett filmes és fotós diplomájával a zsebében Hollywoodba ment, ahol először rendezőként akart szerencsét próbálni.

Kezdetben Los Angeles-i kis színházakban játszott, és mindenféle munkát elvállalt, a parkolóőrtől kezdve a filmkellékesig, majd 1993-ban az Egy rém rendes család című sikersorozat egy epizódjában kapott mellékszerepet.

Négy évvel később rámosolygott a szerencse: berobbant a köztudatba a Buffy, a vámpírok réme című, kultikussá vált sorozatban, miután kutyasétáltatás közben felfedezte jelenlegi menedzsere, aki beajánlotta őt a szereplőválogatásra.

Angel, a legtöbbször imádnivaló, időnként rettegett angyalarcú vámpír, aki egy vámpírvadászba szeret bele, nézők millióit hódította meg a képernyőkön. Tökéletesen illett Davidre a rejtélyes, 270 éves halhatatlan karaktere, akit lélekkel átkoztak meg, ezért bűnhődik korábbi tetteiért. Egészen 1999-ig játszott a sorozatban állandó szereplőként, később visszatérő vendégszerepben volt látható.

Fotók: The WB

A széria sikere nyomán az Angel című utódsorozat sem váratott sokáig magára, amely 1999-ben indult, és öt évad után, 2004-ben ért véget.

Kisebb filmes szerepek után David ismét a tévéképernyőkön aratott sikert: 2005-től Seeley Booth FBI-ügynök szerepében volt látható a Dr. Csont című sorozatban, amely 2017-ben ért véget, 12 évad után.

Ugyanabben az évben indult a SEAL Team című, az amerikai haditengerészet különleges műveleti alakulatáról szóló tévésorozat, amelyben jelenleg, a második évadban is Jason Hayes-t kelti életre.

A rendezőként és producerként is tevékenykedő David a felesége, a színésznő-modell Jaime Bergman, valamint közös fiuk és lányuk körében fújhatja el az ötven gyertyát.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek