Starity

Gladiátor 2 – A folytatás két évtizeddel az első rész után játszódik

2019. június 13. 23:11   |   Szerző: Éowyn

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ismét Ridley Scott rendezi, és Lucilla fiának sorsát követhetjük nyomon a Gladiátor című film folytatásában.

hirdetés

Az Oscar-díjas filmalkotás folytatását először 2018 novemberében jelentették be, és azóta Walter F. Parkes és Laurie MacDonald producerek arról biztosították a rajongókat, hogy nagyban zajlanak a történet második részének előkészületei - írja az IndieWire.

Ridley-vel dolgozunk együtt. Nem akartunk nekiállni, amíg nem éreztük helyénvalónak, amit teszünk. Egy csodálatos forgatókönyvírónk van – Peter Craig.

A történet fonalát 25-30 évvel később veszi majd fel az új film, és Luciusra fog összpontosítani - az első részben a Connie Nielsen alakította Lucilla kisfiára, Commodus császár (Joaquin Phoenix) unokaöccsére (Spencer Treat Clark).

Universal Pictures

A Gladiátor 2000 májusában került a mozikba, és kritikai és közönségsikert aratott. Tizenegy Oscar-díjra jelölték, amelyből ötöt váltott szoborra: a legjobb film és a legjobb színész kategóriában (Russell Crowe) is megkapta az elismerést, valamint jutalmazták a jelmezért, a hangkeverésért és a vizuális effektusokért is.

Bár Hollywood korábban is bővelkedett történelmi témájú filmekben, elég csak a 11 Oscar-díjas Ben Hur-ra (1959), vagy a 4 Oscar-díjas Kleopátrára (1963) gondolni, az 1996-os Rettenthetetlen és a Gladiátor indította el a legújabbkori, a számítógépes technika segítségével rendkívüli harcjelenetekben is bővelkedő "szandálos-kardos" kalandfilmek sorát, aminek többek között a 2004-es Tróját, vagy a 2006-os 300-at is köszönhetjük.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek