Starity

A női kerékpárvásárlás rejtelmei

2019. július 22. 16:04   |   Szerző: Starity

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Amikor a hölgyek szeretnének kerékpárt vásárolni, az hasonlóképpen történik, mint amikor például ruhát, ékszert vagy cipőt választanak maguknak.

hirdetés
A női kerékpárvásárlás rejtelmei

Alaposan szemügyre veszik a kínálatot, és elidőznek egy darabig a mérlegeléssel, míg végül végérvényesen elköteleződnek az “igazi” mellett. Persze az is könnyen előfordulhat, hogy hirtelen ott terem a szemük előtt a tökéletes női kerékpár, és azonnal tudják, hogy nem érdemes tovább keresgélniük, mert megtalálták, amit keresnek. Persze ahány nő van a világon, annyiféle különböző ízlés és elvárás létezik, de ezt a biciklikészítők is pontosan tudják, éppen ezért terveznek minden egyes modellt egyedire.

A női kerékpár kínálatban rengeteg eltérő típusú, méretű, színű és felszereltségű bicaj megtalálható, ami lehetővé teszi, hogy a sportkedvelő hölgyek pontosan azt a járgányt vegyék birtokba, ami minden szempontból megfelel az elképzelésüknek. A végleges döntés meghozásakor nagyon fontos, hogy egy szemernyi kétségük se legyen afelől, hogy jól választanak, ellenkező esetben előfordulhat, hogy a női kerékpárhasználat nem lesz olyan élvezetes számukra, mint ahogy azt gondolták.

Azzal mindenképp érdemes tisztában lenni, hogy többnyire milyen terepen lesz használva a járgány. Ha valaki például előszeretettel túrázik kétkeréken a természetben, akkor egyértelműen a női trekking kerékpár a nyerő választás. Ezt a típust másnéven túra kerékpárnak hívjuk, ami nem véletlen, ugyanis a dimbes-dombos területen való tekerésre lettek kifejlesztve. A női trekking kerékpárokra általában 28-as méretű kerekeket szerelnek azért, hogy a nehezebb terepeken is könnyű legyen haladni vele. Ami a bringák felszereltségét illeti, nagyon széles a repertoár. Vannak, amiken minden fontosnak vélt kellék szerepel, de vannak olyanok is, amikről még a biciklikitámasztó is hiányzik. Az utóbbiaknak az az előnye, hogy a hölgyek tudják kiválasztani azokat a kiegészítőket, amikre szükségük van a női trekking kerékpár használata során, amiket pedig feleslegesnek vélnek, azok nem nehezítik a bringa súlyát.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek