Starity

Ritkán éri ekkora csapás a magyar zenét – itt a Casanova feldolgozása

2019. július 26. 11:11   |   Szerző: Freeze

Kiakadtak a YouTube-on a kommentelők az új Casanova-feldolgozás klipje alatt. Sokan CBA Icukát hiányolják már csak a klipből, csakhogy a CBA-reklámmal ellentétben a Casanova 2019-es feldolgozását teljesen komolyan gondolták a közreműködő előadók.

hirdetés

Lotfi Begi, Dér Heni, Curtis és Zoltán Erika saját maga is közreműködik a 80-as évek egyik legnagyobb hazai slágerének feldolgozásában. A dal manapság is a retropartik kedvence, ami nem csoda, hiszen egy egész generáció fülébe égett bele a Casanova refrénje – ma is szívesen bulizik rá mindenki. Utóbbival nagyon is tisztában voltak a készítők, mivel ezt egész egyszerűen meghagyták a dalban úgy, ahogy azt ismerjük, a többi viszont nagyjából értelmezhetetlen.

Mivel egyre népszerűbbek hazánkban a feldolgozások, érthető, hogy fel kellett ülni erre a vonatra. Lotfi Begi össze is állította a kis csapatát, hogy felzárkózzon a 90-es évek zenéinek újraélesztésével brillírozó Dr. BRS mellé, akinek a nevéhez fűződik már a Hol van az a lány vagy a Tűzvarázsló sikeres újragondolása.

Beginek tehát megvolt a recept a slágerhez, csak a hozzávalók összegyúrásánál akadtak problémák. A dal fő ütőerét Dér Heni adja, aki hozzá totálisan nem illő gettóribiként vonaglik és olyan kőkemény szövegeket vág hozzánk, hogy a fal adja a másikat: 

Lehet ezer nőd te veréb, hozzám képest mind csak cseléd, kifacsarlak éjjel, amíg ezek nyammognak a hegyén. 
Tudom, neked is tetszik, sok retek egyből fekszik, hozzám ezek mind senkik, a minőség ebben rejlik. Amíg én mozgom rajtad rohadék, nem lesz semmi maradék.

Nem is értjük, miért nem mindjárt Lil G-t és Nemazalányt kérték fel közreműködésre – máris másképp állnánk az egészhez.

Adott tehát négy igazán tehetséges név, akik külön-külön már sokszor bizonyítottak, a koprodukciójuk mégsem működik. Bár, ha a dal csak polgárpukkasztás gyanánt készült, akkor rendben van, de ha bekerül a nyári slágerek közé, akkor csúnya sors vár a magyar zeneiparra.

Zoltán Erika egyébként nagyon örült a feldolgozás ötletének és a végeredéményt is csodálatosnak tartja a Blikknek adott nyilatkozata szerint.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek