Starity

Szerény, és borzalmasan tehetséges: Ed Sheeran felperzselte a Szigetet, ám a nyomorgás nem maradt el

2019. augusztus 08. 13:01   |   Szerző: Glamster

Ed Sheeran külön setlisttel, nagy mosollyal és magyar mezben érkezett meg pontban 21.40 perckor.

hirdetés
Szerény, és borzalmasan tehetséges: Ed Sheeran felperzselte a Szigetet, ám a nyomorgás nem maradt el
Fotó: Kozma Vivien / Starity.hu

Ed Sheeran fergetes koncertet rittyentett, pedig csak gitár volt a kezében. Ahogy a What Do I Know? dalában énekli, ő csak egy srác, egy emberes műsorral és hangszerekkel.

Igazából, nem voltak felé nagy elvárásaim, azonkívül, hogy erős énekre számítottam, kedvencnek mondható dalokra és kellemes élő gitárjátékra, hiszen tudom, Ed Sheeran nem a ruhacserékről, bámulatos tánclépéseiről vagy éppen színpadi effektjeiről híres. Ő sokkal inkább Siához volt számomra besorolható, elnézve egy-két fellépését: áll, énekel, na meg gitározik. Ennek ellenére, meglepetést okozott.

Amint elvárható egy olyan szerény sráctól, mint Ed, nem díváskodott: 21.38 perckor leoltották a fényeket, és 21.40-kor, másodpercre pontosan, befutott a Sziget nagyszínpadára, Castle on the Hill dalával. A tömeg teljesen megőrült, egy emberként énekelt Sheerannel, ami egyébként az egész közel másfél órás show-jára igaz volt.

Szokásomhoz híven megnéztem korábbi, Divide turnés fellépéseivel, hogy lássam, milyen dalokra számíthatunk. Meglepetésemre, egy átalakított, sokkal fesztivál barátabb műsorral jelentkezett, hiszen új dalait az I Don’t Care-en kívül kihagyta, és előkerültek régebbi klasszikusok, amely érdekesebb lehetett sokak számára.

Visszatérve színpadi jelenlétére, hozzáképest meglehetően sokat mászkált, ugrált, kommunikált a közönséggel. A koncert közepe felé megjegyezte, hogy szemezget a kifutóval, mert az ő turnéján sosem volt még, így előre költözött pár szám erejéig.

Ed összességében tényleg az, amit a zenéje mutat: nem sok, nem kevés, a szomszéd srác bármelyik kisvárosból, akit az élet hihetetlen tehetséggel áldott meg szerénysége mellé.

Kozma Vivien / Starity.hu
Kozma Vivien / Starity.hu

Ahogy a telt házas Szigetlakók és látogatók megindultak kifelé, csak pozitív megjegyzéseket kaphatott el az ember, egészen addig, míg a háromnegyede a közönségnek egyszerre próbált kijutni az egy bejáraton és ennek köszönhetően két órás tolongás és nyomorgás keletkezett.

Talán azok jártak a legjobban, akik vártak hajnali 1-2 magasságáig, és addig megnéztek különböző programokat, amelyekben a Sziget nagyon is gazdag, mint az új YouTube tribute színpad vagy éppen a Vulkán fantázianevet kapó banda, akik káprázatos tűz- és tűzijáték show-t varázsoltak Sheeran után.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek