Starity

Mennyit érhet egy targonca jogosítvány?

2019. szeptember 30. 10:10   |   Szerző: Starity

Az utóbbi néhány évtizedben hiány mutatkozik bizonyos szakmákból a munkaerőpiacon. Ennek oka főként az, hogy a rendszerváltás után a legnagyobb érték inkább a diploma volt, mindenki tovább akart tanulni, így kiszakadni a munkásosztály berkeiből. Ki gondolta volna, hogy pár év elteltével a targonca jogosítvány szinte még többet is érhet, mint a diploma?

hirdetés
Mennyit érhet egy targonca jogosítvány?

A munkás szülők, akik mindenáron egyetemi végzettséget akartak gyermekeiknek, biztosan nem. Jól megfigyelhető, hogy úgy Magyarországon, mint Európa más országaiban a fizikai területen dolgozók száma lecsökkent az elmúlt húsz évben, például a targonca jogosítvány is hiánycikk volt sokáig. Pedig a hazai és nemzetközi kereskedelem is virágzik, ezzel együtt nagy szükség van a raktározásra, logisztikára és nem utolsó sorban az anyagmozgatásra, amelyhez elengedhetetlen a targonca jogosítvány.

Nagy felelősség is, nem vezethet csak úgy akárki ilyen járművet. A képzés persze leginkább gyakorlati jellegű, hiszen az a lényeg, hogy el tudják végezni a munkát. Három hét után, aki sikeresen levizsgázik, megkapja a targonca jogosítványt és ezzel együtt egy olyan szakmát, amely valószínűleg hosszú éveken keresztül biztosít majd nem is rossz megélhetést. Rengeteg cég ugyanis rendkívül sok területen tud alkalmazni egy targonca jogosítványt birtokló személyt.

A különböző raktárakban, hatalmas tömbökben nagy mennyiségű árut kell pakolni vagy akár egy építkezésen is elkél a jelenléte, mivel az építőanyag sem mozdul meg magától. Nem ártana ezt a hiányszakmát jobban hirdetni. Sok fiatalnak még ma is a diploma megszerzése lebeg a szeme előtt, inkább, mint a targonca jogosítványé, mivel a fizikai munkásokat, kétkezi munkásokat sajnos ma is sokan kevésbé tartják értékesnek. Pedig ez egy ártalmas nézet és nem is helytálló. Ugyanis ők lehetnek nagyon is okos emberek, akik felismerték azt, hogy a targonca jogosítvány megszerzésével szélesebben meríthetnek a munkaerőpiac medrében, mint a milliomodik bölcsész oklevéllel.

Természetesen azoknak sem késő, akik csak évekkel később a sok csalódás, munkanélküliség után, bizonytalan anyagi helyzetben, az álláshirdetéseket böngészve jönnek rá, hogy jól jönne egy targonca jogosítvány. Ez a háromhetes tanfolyam ugyanis átképzésnek is megfelel, nem kizáró tényező, ha valakinek már van más szakmája. Ezzel a lehetőséggel csak több lesz és magabiztosabb lehet a munkaerőpiacon, hiszen örökérvényű szabály, hogy minél több dologhoz ért valaki, annál értékesebb munkaerő, legyen az szellemi vagy fizikai munkakör.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek