Starity

Ezért van szükség a weboldal elemzésre

2019. október 01. 23:11   |   Szerző: Starity.hu

Az elmúlt években a keresőoptimalizálás egy elképesztően népszerű szolgáltatássá vált, ami nem is meglepő azt tekintve, hogy minden cég, illetve vállalkozó ki szeretné használni az online jelenlét nyújtotta pozitívumokat.

hirdetés
Ezért van szükség a weboldal elemzésre

Ez azonban csak akkor lehetséges, ha a munka a weboldal elemzés elvégzésével kezdődik. Ilyenkor a SEO szakember alaposan átnézi a honlapon a menüpontokat, a kategóriákat, a termékleírásokat, a blog bejegyzéseket, és az URL címek, a meta leírások, valamint a vállalkozás szempontjából releváns kulcsszavak vizsgálatára is szakít időt. A weboldal elemzésről általában egy írásos anyag készül, amiben a szakember részletesen leírja az észrevételeit, és javaslatokat tesz azzal kapcsolatban, hogy min kellene változtatni, mit kellene másképp csinálni annak érdekében, hogy a weboldal jobb helyezést érjen el a Google keresési rangsorában. Amennyiben a vállalkozó igényt tart rá, a weboldal elemzést követően lehetőség van a megállapodásra, amiről szerződés készül. Ebben a dokumentumban minden fontos információt belefogalmaznak, például az elvégzésre kerülő szolgáltatásokat, a teljesítés határidejét, az árat, valamint a felmondási feltételeket.

weboldal keresőoptimalizálás csak abban az esetben lehet kellőképpen sikeres, ha a weboldal működésével, kialakításával kapcsolatos hibák feltárásra kerülnek, illetve a megállapodás megkötése során minden egyes apró részlet leegyeztetésre kerül. Amennyiben a szolgáltató és a megrendelő között nincs mindenre kiterjedő, őszinte és folyamatos kommunikáció, akkor könnyen előfordulhat, hogy a weboldal keresőoptimalizálás idővel a félreértések miatt bukik el. Ez pedig nem túl szerencsés, már csak azért sem, mert ideális esetben az együttműködés hosszútávra szól, és a munkába belefektetett idő, energia és pénz csak akkor térül meg, ha a weboldal keresőoptimalizálás végül meghozza a várva várt eredményeket. Ha időközben megoldhatatlan nézeteltérés alakul ki, és esetleg az egyik fél fel is bontja a szerződést, akkor az addigi munka teljes egészében kárba vész.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek