Starity

Taylor Swift rekordokat dönt

2010. november 06. 18:06   |   Szerző: sparksfly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Taylor Swift már az első héten több, mint 1 millió darabot adott el az új albumából, a Speak Nowból. Még emellett is újabb és újabb rekordokat állít fel!

hirdetés
Taylor Swift rekordokat dönt

Taylor Swift új lemeze a countrytörténelem legjobban debütáló albuma  lett. Ez nem meglepő, mivel alig, hogy a Speak Now megjelent, máris majdnem másfél millió példányt adtak el belőle úgy, hogy még nagyon sok országba el sem jutott a lemez – mint például Magyarországra sem.

A New York Times ezt írta az alig pár hete megjelent albumról: Karrierének zeneileg legváltozatosabb albuma... Remek, talán a legjobb.

Tegnap az album egy újabb rekordot döntött meg, ugyanis mind a 11 dal felkerült a Billboard Hot 100 listájára. Taylor Swift az egyetlen női előadó, akinek eddig egyidőben ennyi dala felkerült a toplistára. Az American Idol győztesének, David Cooknak került fel 11 dala a győzelem után 2008-ban, valamint a Beatlesnek két hétig 12 dala szerepelt a listán 1964. áprilisában.

De akkor miben különbözik a pop-country csillag tőlük? Abban, hogy a Beatles dalok más-más albumokról voltak, és Cook számai a tehetségkutatóban hangzottak el, tehát nem saját szerzemények voltak. Valamint Cookkal és a Beatlesszel ellentétben Taylor saját maga írta a számokat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek