Starity

Magyar focisták külföldi válogatottakban

2019. november 04. 13:01   |   Szerző: Starity

Vannak olyan magyar felmenőkkel rendelkező játékosok, akik más országok válogatottjában játszottak. Van, akinél szóba se jött a dolog, hogy magyar válogatott legyen, de van, akinél nem sokon múlt.

hirdetés
Magyar focisták külföldi válogatottakban

Tim Howard

A kíváló kapus 1979-ben a New Jersey állambeli North Brunswickban született, édesapja amerikai, míg édesanyja Fekete Eszter magyar származású. Howard a RedBull New York-nál kezdte el profi pályafutását, majd 2004-ben 24 évesen leigazolta őt az angol sztárcsapat a Manchester United. Első idényében első számú kapus volt, viszont a következő két idényében a kispadra szorult. 2006-ban az Evertonba igazol, ahol 10 éven át több mint 400 találkozón védte a liverpooli csapat kapuját, a Bet365 információi alapján. A hálóőr fontos szerepet tölt be az Egyesül Államok válogatottjában is. Howard magyarul nem tud, azonban mindig csodálattal beszél Magyarországról és többször is hangoztatta, hogy büszke magyar származására. 

Kevin Kurányi

Kevin Kurányi helyzete ennél sokkal bonyolultabb, nagyapja Kurányi Kálmán magyar származású, de a nagymamája viszont német. Édesapja Franciaországba született, de Stuttgartban nőtt fel, ahol megismert egy panamai hölgyet, akivel Brazíliába költöztek. Kevin így Rio de Janeiroban született és itt is kezdett futballozni, majd egy keveset Panamában is játszott, míg végül 15 éves korában Stuttgartban kötött ki és itt is mutatkozott be a német élvonalban. Később megfordult a Schalkéban, a Dinamo Moszkvában és a Hoffenheimben is. Érdekesség, hogy Moszkvában Dzsudzsák Balázs csapattársa volt, míg Hoffenheimben Szalai Ádámé. Klubcsapataiban pályafutása során, 533 meccsen 209 gólt szerzett, az 1xbet adatai alapján. A német válogatottba 2003-ban mutatkozott be és 52 pályára lépés alatt 19-szer volt eredményes. 

Garics György

Garics 1984-ben Szombathelyen látta meg a napvilágot és gyerekéveit először a Haladásban, majd a 14 éves korától a Rapid Wien-nél töltötte. 2002-ben mutatkozott be a felnőttek között és hamar a csapat meghatározó játékosa lett. Tehetségére a Napoli is felfigyelt, akik 2006-ban szerződtették is, az akkor 22 éves Garicsot. Később megfordult az Atalanta, a Bologna és a Darmstadt csapatában is, majd 33 évesen felhagyott az aktív futballal. A védő 2006-ban mutatkozott be az osztrák válogatottban, amelynek színeiben 41 mérkőzésen lépett pályára. Garics egy nyilatkozatában elmondta, hogy magyarnak érzi magát, és mindig is az volt az álma, hogy pályára léphessen a magyar válogatottban, azonban az MLSZ kezdeményezett semmilyen lépést ez irányban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

foci sport magyarok
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek