Starity

5 érv a színes kontaktlencsék mellett

2019. november 13. 12:12   |   Szerző: Starity

A kontaktlencsék ma már minden korábbinál szélesebb választékban elérhetőek a kínálatban. A havi és a napi lencsék kitűnő minőséget képviselnek és így járulnak hozzá az optimális látás megteremtéséhez. Akár egyéni adottságokkal, szemészeti paraméterekkel rendelkezők számára is ideális lehet a kontaktlencse viselése, melynek használatát sokkal könnyebben el lehet sajátítani, mint azt a legtöbben gondolják.

hirdetés
5 érv a színes kontaktlencsék mellett

A választékban szép számmal elérhetőek színes kontaktlencsék is. Sokan kifejezetten esztétikai előnyeik miatt döntenek mellettük, mások szemszínüket szeretnék megváltoztatni, s egyúttal a fénytörési hibákat is kiküszöbölnék. Lássuk, miért érdemes elgondolkodni a színes lencsék viselésén

Kozmetikai céllal a vonzó külsőért 

Mindig is igéző kék szemekről álmodtál? Vagy inkább a barna az, ami közelebb áll hozzád? A színes kontaktlencsék lehetővé teszik, hogy elérd a vágyott árnyalatot. Nem ritka, hogy csak bizonyos alkalmakkor viseled majd, de akár napi használatra is ideális választásnak bizonyulnak ezek. Azzal érdemes tisztában lenned, hogy a fényviszonyok, a természetes szemszín, és akár a viselt ruházat is befolyásolhatja a végeredményt. Főként sötét szemszínnel rendelkezők esetén érdemel figyelmet mindez, ilyenkor körültekintően javasolt megválasztani a lencse színét. 

Látásjavító hatás színes kontaktlencsékkel 

Hasonlóan a hagyományos kontaktlencsékhez, a színes változatokkal is korrigálhatóak a szem fénytörési hibái. A kínálat igen széles, így ha például saját szemszíned szeretnéd felerősíteni, akkor a színes kontaktlencsék között érdemes keresgélned. Vannak olyan típusok, melyek teljesen megváltoztatják a szemszínt, mások csak felerősítik azt. 

Extrém külsőre vágyóknak is ideális

A színes kontaktlencsék egészen egyedi csoportját képezik azok, melyek különleges formák, színek elérését teszik le hetővé, vagy akár a retina teljes felületét lefedik. Ezek a típusok sötét szeműek számára is elérhetőek. Az extravagáns megjelenés garantált segítségükkel. 

Megfelelő higiénia esetén nem okozhat panaszt 

A színes kontaktlencsékhez vény nélkül is hozzá lehet jutni abban az esetben, ha nem dioptriás változatról van szó. Fontos azonban minden használónak tisztában lenni azzal, hogy a higiéniára való fokozott odafigyelés ekkor is kiemelt jelentőséggel bír. A színes lencsék esetében is hasznos, ha szakember segít a választásban és a megfelelő tisztító készítményeket is beszerezzük egyúttal. Mindegy, hogy napi rendszerességgel történik a használat, vagy csak alkalmi jelleggel, a higiéniát mindenképpen fókuszba kell helyezni. Igaz ez a tárolásra, a tisztításra és a behelyezés módjára is. 

Elérhető áron, megbízható forrásból 

A gyanúsan olcsón megrendelhető lencsék helyett keresd inkább azokat az üzleteket és webáruházakat, amelyek megbízhatóan állnak rendelkezésre. Dioptriás kontaktlencse szükségességekor személyes konzultáció és vizsgálat szükséges, pláne, ha először viselsz majd ilyen eszközt. A szakember segít abban, hogy megtanuld a lencse helyes használatát, tisztítását. 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy bár a színes kontaktlencsék is népszerűek, de a legtöbben mégis a klasszikus dioptriás változatok miatt keresnek fel szakembert. A háttérben nem csak a szemüveggel való elégedetlenség állhat, hanem a nagyobb fokú kényelem iránti igény is. Nincs többé párásodó szemüveg és a sminkeléssel is több kihozható az arcból. Az optimális tisztításra és a nagyfokú higiéniára azonban nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, és ez a kontaktlencse típusától függetlenül lényeges. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek