Starity

10 dolog, amelyet nem tudtál a Szívek szállodájáról

2019. november 15. 14:02   |   Szerző: Four

2000-ben indult az ikonikus sorozat, amely gyors, humoros párbeszédeiről és imádnivaló karaktereiről lett híres.

hirdetés

1. Stars Hollow egy valódi városkáról lett mintázva

Amy Sherman-Palladino egy connecticuti városkába tért be egy alkalommal, amely első látásra megragadta. "Minden zöld volt, az emberek kint beszélgettek. Elmentünk egy büfébe, ahol mindenki ismert mindenkit, és valaki besétált a pult mögé, hogy újratöltse a bögréjét, amikor a pincér túl elfoglalt volt." - mondta Amy. 24 óra múlva kitalálta a sorozatot, és néhány párbeszédet is elkészített.

2. Alex Borstein lett volna eredetileg Sookie

Végül egy másik munkája miatt le kellett mondania a szerepet, de így is megjelent a sorozatban mint Drella, a hárfás. Ráadásul Borstein férje a Sookie pasiját alakító Jackson Douglas lett.

Embed from Getty Images

3. Alexis Bledel nem színészkedett soha a sorozat előtt

Alexis egyetemista volt és részmunkaidőben modellkedett, amikor jelentkezett a Szívek szállodájába. Előtte csak egyszer volt statiszta a Rushmore című filmben.

4. Keiko Agena 27 évesen vállalta el Lane szerepét

A színésznő és a Lorelait alakító Lauren Graham között csak 6 év volt, pedig elméletben 16-nak kellett volna lennie. 

Embed from Getty Images

5. Meglepően gyorsan beszélt mindenki

Annak érdekében, hogy a párbeszédek beleférjenek egy epizódba, a sorozatoknál megszokott egy perc/egy oldal forgatókönyv helyett 25 másodperc/egy oldal volt az átlagos idő a Gilmore Girls-ben.

6. Lorelai sokkal több, mint 1000 százszorszépet kapott

Az első évad végén a lánykérésnél a szöveg szerint Max 1000 sárga százszorszéppel lepte meg Lorelait, pedig valójában sokkal de sokkal több virágot tettek a díszletbe. Amy Sherman-Palladino szerint négyszer küldték el a segédeket, hogy hozzanak újabb csokor virágokat.

Embed from Getty Images

7. Jess meglepő okból került a sorozatba

A készítők célja a rosszfiúval az volt, hogy kalamajkái miatt Lorelai és Luke még ne tudjon egymásra találni. Szerintük ugyanis túl egyértelműen összetartoztak már az epizódok kezdetén.

Embed from Getty Images

8. Lauren Graham imádott vitatkozni

A színésznő kedvenc jelenetei a péntek esti vacsorák voltak, azon belül is a viták az édesanyját játszó Kelly Bishoppal. Még annak ellenére is, hogy az étel elmondása szerint borzasztó volt mindig.

9. Az utolsó évadot nem az eredeti készítők írták

Amy Sherman-Palladino és férje hat évad után egy szomorú nyilatkozatban fejtették ki, hogy mivel nem sikerült megegyezniük a csatornával, szerződésük lejárta után nem folytatják a sorozatot - az utolsó évadot David Rosenthal írta végül. A probléma állítólag az volt, hogy a csatorna nem egyezett bele abba, hogy több forgatókönyvírót vegyenek fel.

Embed from Getty Images

10. Lehetett volna új sorozat

A Szívek szállodája végén szó volt arról, hogy Rory személye kap egy spinoffot, de végül nem lett belőle semmi. Lauren Graham például közölte, hogy nem vállalná - így pedig elég nehéz lett volna megalkotni.

via Mentalfloss

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek