Starity

Sztárcsapattársak

2019. december 12. 22:10   |   Szerző: Starity

Sok magyar játékos próbált szerencsét külföldön karrierje során, es ilyenkor előfordul, hogy egy csapatba kerülnek egy feltörekvő játékossal, aki később sztárrá vált. De olyan is akad, hogy egy levezetni készülő korábbi nagy karriert befutó labdarúgót mondhatnak a csapattársuknak.

hirdetés
Sztárcsapattársak

Priskin Tamás – Ashley Young

A komáromi születésű támadó 2000-ben került a Győri ETO csapatához, az NB 1-be pedig 2003-ban 16 évesen mutatkozhatott be. Több jó szezont is eltöltött Győrben, így 2006-ban le is csapott rá a Premier League-be feljutó Watford gárdája, ahol 4 éves szerződést írt alá Priskin. A Watford egyik legtehetségesebb és legnagyobb potenciállal bíró játékosa Ashley Young volt ekkor. Young 2007-ben hagyta ott a klubot és igazolt az akkor szebb napokat látó Aston Villához. A magyar támadó 2006-2009 között 68 mérkőzésen lépett pályára a Watfordban, tehát bőven megkapta a lehetőséget Angliában. 2009 után azonban folyamatosan angol kiscsapatokhoz adták kölcsönbe, így 2014-ben visszatért Győrbe, ahonnan egy szezon után ismét lelépett, és a Betclic információi alapján a Slovan Bratislavához igazolt, ahol szépen termelte a gólokat. Azóta a Ferencváros játékosa a 63-szoros válogatott labdarúgó. Ashley Youngnak azonban az Aston Villából is még feljebb vezetett az útja, 157 meccs után ott hagyta Birminghamet és 2011-ben a Manchester Unitedhoz igazolt és azóta is a vörös ördögök játékosa és csapatkapitánya. Young az angol válogatottban 39-szer lépett pályára. 

Vanczák Vilmos – Gennaro Gattuso

A miskolci születésű védő az Újpest csapatában mutatkozhatott be a magyar élvonalba, ahol 5 évet töltött el, de egy évet kölcsönben Belgiumban futballozott.  2007-ben hagyta ott a lilákat és Svájcban próbált szerencsét, az FC Sion csapatához igazolt. Vanczáknak nagyon bejött a váltás, hiszen 9 évet töltött el a svájci csapatban, 258-szor lépett pályára a Sion színeiben, ahova 2012-ben igazolt az akkor már nagyon komoly pályafutást letudó Gattuso. Akinek végül a svájci csapat lett a végállomás, ahol 27 mérkőzésen lépett pályára. Gattuso olasz kiscsapatokban futballozott pályafutása elején, majd 1999-ben 21 évesen leigazolta az AC Milan együttese. Innentől kezdve a Sion előtt végig a milánói csapatban játszott, 335 mérkőzésen lépett pályára, és a sikerek sem maradtak el a karrierjéből. Gattuso az Unibet alternatív link információi alapján kétszer nyert olasz bajnokságot és kétszer Bajnokok Ligáját a Milannal. De nem csak a klubkarrierjében mondhatja sikeresnek magát, hiszen 2006-ban az olaszokkal megnyerte a világbajnokságot. Gattuso 73-szor lépett pályára a nemzeti csapatban 2000 és 2010 között. Azóta edzőként is egyre magasabbra lépked a karrierjében, 2 évig irányította az AC Milant, és nemrég nevezték ki a Bajnokok Ligája csoportköréből is továbbjutó Napoli vezetőedzőjének Carlo Ancelotti helyére. Vanczák Sionból hazatért 2016-ban a Puskás Akadémiához, majd nyáron befejezte az aktív karrierjét és a felcsúti klub szakma stábjában dolgozik jelenleg.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek