Starity

Ilyen egy hollywoodi stylist élete

2020. január 13. 18:06   |   Szerző: Four

Hogyan lesz valakiből stylist, mire kell figyelni egy fellépéskor, és mi történik a ruhával egy gála után - ezekre adott választ Zack Tate és Jamie McFarland.

hirdetés

Zack Tate és Jamie McFarland, a Little Mix együttes állandó stylistjai olyan sztárokkal is együtt dolgoztak, mint Suki Waterhouse, JoJo vagy Jourdan Dunn. A BuzzFeed kérésére pedig elmesélték, milyen is valójában ez a kívülről csillogónak tűnő, valójában azonban igen megterhelő munka. 

Tate és McFarland elmondása szerint szigorúan véve nem igényelt a szakmához, hogy valamilyen komoly divatiskolát elvégezzen az ember. Zack divatüzletekben dolgozott, és olyan márkákkal a háta mögött, mint a Prada, Marc Jacobs, vagy Burberry - egy szerencsés találkozás indította el az úton. New Yorkban, egy szórakozóhelyen futott össze Keri Hilsonnal, aki megkérte, dolgozzon vele. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zack Tate and Jamie Mcfarland (@zackandjamiestyle) által megosztott bejegyzés,

 

Jamie saját maga készítette el a portfólióját, és húgát használta modellnek a kertjükben tartott fotózásokon. Miután grafikusként végzett az egyetemen, egy barátja kérte meg, hogy segítsen neki egy fotózáson. Így kezdődött stylist karrierje.

Miután eldöntötték, ebben a szakmában fognak dolgozni, akkor kezdődött csak a neheze: gyakori ugyanis, hogy a drága dizájner ruhákat elsőként maguk a stylistok fizetik ki, majd ha lezajlott egy esemény, visszatérítik nekik az árat. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jennifer Lopez (@jlo) által megosztott bejegyzés,

 

Olyan is előfordul, hogy egyes divatházak kölcsönadnak bizonyos ruhákat, de Zack elmondása szerint általában rendelkeznie kell a ruhák árával a szakembernek. Ráadásul egy vörös szőnyeges alkalom előtt legalább 3-4 fajta ruhakölteménynek kell lennie a stylist tarsolyában. 

Hollywoodi hírességekkel dolgozni jár bizonyos előnyökkel: elegáns gálák, ahol az ember bejuthat a színfalak mögé, utazások, és minden olyan pletyka, amelyért a rajongók élnének-halnának. 

Az előnyökhöz pedig természetesen sok hátrány is társul: ha promóciós időszak van, akkor hét napból mind a hét munkanapnak számít, megállás nélkül. Hosszú órák videoklipek forgatásán, akár télen a szabadban. Órákon keresztüli várakozás, míg egy celeb haja és sminkje elkészül, és persze ezt megelőzően rengeteg egyeztetés. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Charlize Theron (@charlizeafrica) által megosztott bejegyzés,

 

Vázlatok rajzolása, megbeszélések a dizájnerrel, igazítások, és rengeteg utolsó pillanatos akadály, amelyet át kell ugrani. A páros nagyon sokat utazik, ilyenkor pedig nem csak a saját, hanem természetesen a celebek ruháit és kiegészítőit is viszik. Egy alkalommal például harminc bőrönddel szálltak repülőre. 

Stylistként az anyagi javak is nagyon változóak: általában egy szakember szabadúszóként dolgozik, ezért a szerencséjük is forgandó. Sokszor nagyon változékony, hogy egy időszakban mennyit tudnak keresni. (Zack és Jamie szerencséje, hogy a Little Mix például 2016 óta csak velük dolgozik.)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zack Tate and Jamie Mcfarland (@zackandjamiestyle) által megosztott bejegyzés,

 

Azt gondolná az ember, hogy ha egy szerencsésen megkomponált szett kész van, és a kliens is elégedett, akkor nem történhet semmi baj. Ám egy stylistnak arra is kell figyelnie, hogy egy adott eseményen milyen fények vannak. Egy koncert esetén sokszor előzetesen tájékoztatja őket a szervező, hogy milyen színű fények lesznek, amelyet öltöztetéskor figyelembe kell venni.

A fellépés előtt természetesen csinálnak egy tesztet a ruhákkal, ugyanis egy olyan együttes esetében például, mint a Little Mix, fontos szempont, hogy a dresszek kényelmesek legyenek és könnyen lehessen bennük mozogni. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zack Tate and Jamie Mcfarland (@zackandjamiestyle) által megosztott bejegyzés,

 

Improvizálni is tudni kell: a kreativitás döntő fontosságú. Jesy Nelson lila szőrmekalapját, amelyet a Bounce Back videoklipben viselt, például egy kabátból készítették a stylistok. Ezenkívül a páros azt is beismeri, együtt dolgozni egy stylisttal nagyon intim dolog. Sokszor ugyanis első találkozás után pár perc múlva már fehérneműben, vagy teljesen meztelenül áll előttük a celeb, várva a ruhapróbára. 

Az igazi idegölő pillanat azonban Tate szerint a vörös szőnyeges megjelenés. Sokszor nem lehet tudni ugyanis, hogy a ruha, amely élőben fantasztikusan áll a celebnek, vajon hogy fog mutatni a fotókon. Így ha véget ér az esemény, folyamatosan frissítik a közösségi oldalakat, és azt figyelik, milyenek a vélemények.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hung Vanngo (@hungvanngo) által megosztott bejegyzés,

 

És, hogy mi történik a ruhával, ha lekerül a celebről? 

Abban az esetben, ha a kliens csapata fizetett a szettért, akkor mindenképpen ő dönti el a ruha sorsát, legtöbb esetben megtartja. Ám sokszor egy divatház kölcsönbe adja a drága darabot (ezért fontos, hogy a stylist kapcsolatot alakítson ki neves dizánerekkel), ilyenkor pedig az esemény után vissza kell szolgáltatni az estélyit. 

via BuzzFeed

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek