Starity

16 jótanács azoknak, akik esküvői ruhát vásárolnak

2020. január 27. 17:05   |   Szerző: Four

Ha nyári esküvőd lesz, hamarosan le kell foglalnod illetve meg kell venned a ruhád. Mutatjuk, mire érdemes figyelni!

hirdetés

1. Legelőször ne az álomruhád próbáld fel!

Ha van egy külön elképzelésed a ruhára, amikor a szalonba mész - ne azt vagy ahhoz hasonlót próbálj először. Ha ugyanis mégsem tetszik, vagy úgy érzed, nem áll jól rajtad, elkámpicsorodhatsz, és onnantól kezdve nem leszel olyan lelkes a ruhapróbán.

2. Tényleg csak azt vidd magaddal, akiben bízol!

Ne az kísérjen el a ruhaszalonba, akiről úgy gondolod, "illik", hogy ott legyen - hanem inkább olyanokkal indulj el, akiknek a véleményére tényleg adsz. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rosa Clará (@rosa_clara) által megosztott bejegyzés,

 

3. Ne próbálj fel olyan ruhát, amit nem engedhetsz meg magadnak!

Ha van egy bizonyos keret, amely határt szab a ruhád árának, akkor tartsd magad ahhoz, és véletlenül se próbálj drágábbat annál. Ha beleszeretsz egy borsos árú darabba, különösen fájni fog a szakítás...

4. Bízz az eladó segítségében!

Ne csak egyfajta fazonhoz ragaszkodj, hagyd, hogy az eladó egy kicsit kísérletezzen! Érdemes olyat is próbálni, amelyről először azt gondolnád, nem illik hozzád. Ki tudja, a végén még az lesz az igazi!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rosa Clará (@rosa_clara) által megosztott bejegyzés,

 

5. Vidd magaddal a kiegészítőket a szalonba!

Ha már megvan, a cipődet minden egyes próbára vidd magaddal! Nem árt továbbá, ha nálad van a fülbevalód és/vagy a nyakláncod, amelyet a nagy napon viselni akarsz. Sokszor egyetlen apró részlet miatt változhat a véleményed.

6. Ne felejtsd el, hogy a partnered úgy szeret, ahogy vagy

Ne stresszelj azon, hogy vajon mit fog szólni a ruhádhoz, mert bárhogyan is jelensz meg az esküvőtökön, gyönyörűnek fog látni. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rosa Clará (@rosa_clara) által megosztott bejegyzés,

 

7. Bízz az ösztöneidben!

Ha a legelső ruha az, amely igazán megdobogtatja a szíved, és az ezredik után is visszatérsz hozzá - ne habozz, ő lesz a tiéd. 

8. Legyen nálad hajcsat vagy hajgumi!

Sokszor a frizurád az, amely igazán ki tud emelni egy fazont: ezért fontos, hogy fel tudd valamivel tűzni a hajad a próba során.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pronovias (@pronovias) által megosztott bejegyzés,

 

9. Figyelj a fehérneműdre!

Bizony, a próbák során legalább egy eladó látni fogja, amikor segít felöltözni. Ezért aztán ügyelj arra, hogy igényes, tiszta fehérneműben indulj el. A harsány, rikító színű bugyikat és melltartókat is hasznos elkerülni ilyenkor, mert átlátszhatnak és elvonhatják a figyelmet a ruháról.

10. Számolj az átalakítások költségével!

Ha varratod a ruhád, valószínűleg a folyamat előtt megállapodtok egy összegben a varrónővel. Azt azonban ne felejtsd el, hogy időközben változhat a véleményed a ruháról, és lehet, hogy átalakítást kérsz. Ezekkel a pluszköltségekkel már az elején számolj!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pronovias (@pronovias) által megosztott bejegyzés,

 

11. Nézelődj online is!

Ha nem akarsz szalonról-szalonra járkálni, és szívesebben megoldanád a ruhakérdést egy webáruházban, ne félj ott nézelődni. Olvass utána a cég megbízhatóságának, és nézd meg a véleményeket, hogy nehogy belefuss valami bakiba. Ezenkívül vannak kiegészítők, amelyek interneten sokkal olcsóbbak, mint üzletben: például fátylat érdemes online is nézni. 

12. Legyen kényelmes a ruhád!

Igen elhanyagolható szempontnak tűnik, pedig nem az! Vásárláskor vedd figyelembe, hogy a ruhát valószínűleg délutántól kezdve késő estig viselni fogod - nyáron pedig megesik, hogy extrém melegeben. Ráadásul rengeteg fotó fog készülni rólad, amelyeken látszani fog, ha nem érzed jól magad, vagy folyamatosan húzogatod a ruhád. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pronovias (@pronovias) által megosztott bejegyzés,

 

13. Egy tipp a könnyebb döntéshez

Ha nem tudsz dűlőre jutni a szalonban, hogy melyik ruhát válaszd, kérdezz meg magadtól valamit: melyikük miatt lennél féltékeny, ha másvalakin látnád? A válasz azonnal beugrik a fejedbe, és máris eldöntött a dilemma.

14. Készíts képeket!

Könnyű beleszeretni egy ruhába a tükör előtt forgolódva, de különböző megvilágításban, másnap visszatérve a ruhákra, minden máshogy látszik. Ezért fontos, hogy a ruhapróbán legyen veled valaki, aki lefotóz téged a darabokban. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Benes Anita Daalarna (@benesanita) által megosztott bejegyzés,

 

15. Pontosan egyeztess a varrónővel!

Ne félj elmondani a határozott elképzeléseidet és kifejteni, mit is akarsz. Mindkettőtök célja, hogy a nagy napon gyönyörű legyél, és olyan ruhát viselj, amit szeretsz. Ahelyett, hogy bizonytalankodás miatt ráhagysz valamit, inkább kérdezz rá többször az ő ötleteire is, és bátran mondj nemet, ha nem tetszik valami.

16. Az utolsó ruhapróbád ne az utolsó pillanatban legyen!

Lehetőleg ne közvetlenül az esküvő előtti napon menj utoljára ruhát próbálni: ha valami hiba csúszik a számításba, lehetséges, hogy fél nap alatt nem lesz idő megoldani. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Daalarna Couture (@daalarnacouture) által megosztott bejegyzés,

 

via BuzzFeed

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek