Starity

Csingiling és a nagy tündérmentés a TV-ben is

2010. november 08. 21:09   |   Szerző: Lindsay019

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Csingiling és a nagy tündérmentés című Walt Disney Pictures-rajzfilm nem csak mozipremiert kapott: hamarosan leadja a Disney Channel is!

hirdetés
Csingiling és a nagy tündérmentés a TV-ben is

Csingilinggel először 57 évvel ezelőtt ismerkedhettek meg a Walt Disney-mesék rajongói: akkor mutatták be ugyanis a Pán Pétert, melyben a kis tündér sokak kedvencévé vált. Mivel maga a mese – és Csingiling is – nagy népszerűségnek örvendett, így Walt Disney halála után harminchat évvel bemutatták a második részt is, Pán Péter 2 – Visszatérés Sohaországba címmel.

A készítőknek azonban még így sem volt elég a Csingilingből kapott pár jelenet, és úgy döntöttek, hogy megmutatják, milyen is egy Disney-tündér élete, milyen volt Csingiling, mielőtt megismerkedett volna Pán Péterrel. Az első önálló tündéres mesét rengeteg munka után végül 2008-ban tudták először piacra dobni DVD formájában, hiszen eredetileg is csak otthoni mozizásra készítették.

Az első rész főként Csingiling születéséről és fiatal koráról szól, és a bonyodalmak akkor kezdődnek benne, mikor a kis barkácstündér megtudja, hogy ő nem mehet az emberek földjére. A gyerekeknek (és szüleiknek) kedvencévé vált a történet, olyannyira, hogy 2009-ben elkészült a második rész is, Csingiling és az elveszett kincs címmel. Az ügyetlen tündérlányka ismét csak magával ragadta a nézőket, így a készítők nem is haboztak: 2010-re meg is ígérték az újabb folytatást.

Több ország mellett hazánkban is úgy döntöttek, hogy a nagy sikerre való tekintettel most nem a Disney Channel mutatja be az új részt, hanem jóval az amerikaiak előtt láthatjuk július 29-től a harmadik produkciót. A harmadik részben Csingiling először tölt nyarat az Emberföldön, ahol rögtön barátságot is köt egy kislánnyal, Lizzie-vel. A többi tündér azonban azt hiszi, hogy Csingilinget fogságban tartja a tündérfanatikus kislány, így a mentésére indulnak. A mese végére persze minden happy enddel zárul, és így boldogan mehetnek haza a gyerekek is a mozikból.

Mindezek ellenére valószínűleg moziban nem arathatott nagy sikert a film, hiszen a Disney Channel a napokban műsorra tűzte Csingiling harmadik kalandját. A mesét tehát november 20-án, este 19 órakor tekinthetik meg az érdeklődök – majd négy nap múlva DVD-n és blu-rayen is kapható lesz a boltokban.

A szinkronkedvelők megnyugodhatnak: a hangok többsége maradt, csupán egy-két szereplő hangja tér el az eddigiektől.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek