Starity

Amerika Jackass-lázban ég

2010. november 09. 15:03   |   Szerző: szavy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A filmsorozat legutóbbi 3D-s része a Box Office adatai szerint októberben 50 millió dollár bevételt hozott, de azóta már a 110 milliót is meghaladta.

hirdetés
Amerika Jackass-lázban ég

Októberben a Jackass 3D volt az amerikai mozik legnézettebb filmje, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a bevétel adatai, ami októberben 50 millió dollár volt. Második volt Helen Mirren és Bruce Willis közös filmje, a Red, ez 22,5 milliót hozott a készítőknek. A Box Office dobogójának harmadik fokát pedig a The Social Network foglalta el a maga 11 millió dolláros bevételével.

A Jackass sikeréhez minden bizonnyal az is hozzájárult, hogy a film 3D-ben készült. A bevétel majdnem 90%-a realizálódott olyan termekben, melyek bentérhatású verzióban vetítették a filmet. Ez azt jelenti, hogy a rekorddöntés kizárólag a bevételre vontkozik, és nem a nézőszámra, hiszen az alapján a film épphogy bekerült az októberi Top 10-be. 

A készítők felmérései szerint a film egyre több női rajongóval büszkélkedhet, ugyanis a nézők már csak 60%-a volt férfi. Az viszont egyáltalán nem meglepetés, hogy a film iránt leginkább a fiatalok érdeklődnek. A 25 év alatti korosztály 2/3-a ült be valamelyik amerikai moziba.

Nálunk november 18-án mutatják be a harmadik Jackass-részt angol nyelven, magyar felirat nélkül. A magyarországi forgalmazó ezt azzal indokolta, hogy 3D-s filmet nem szokás feliratozni.

A hivatalos sajtóanyag nagyon frappánsan foglalja össze a film lényegét: Az eredetileg az MTV zenecsatornán debütált Jackass szereplői örök kamaszok, akik idétlen tréfákkal teszik próbára társaik és önmaguk tűrőképességét. Fontos szerep jut a testnedveknek, a savas gyomortartalomnak és az ürüléknek, a szereplők törnek-zúznak, falnak mennek, borulnak, meztelenkednek és minél nagyobb a fejetlenség, annál boldogabbak. A 3D-s Jackass pedig a rajongók álma, hiszen most már minden trutymó egyenesen a néző arcába zúdul.

Aki pedig nem bírja kivárni a magyar bemutatót, addig megtekintheti a film előzetesét:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek