Starity

Sissi császárné 9 szépségtitka

2020. március 24. 16:04   |   Szerző: Four

Ausztria császárnéja, a legendás szépségű Sissi (1837-1898) igazi házi kelléktárral rendelkezett, ha a külsejéről volt szó.

hirdetés

1. Olívaolaj

Sissi minden este meleg olívaolajos fürdőt vett, hogy sima és puha maradjon a bőre. Nem véletlen, hiszen az olívaolaj A- és E-vitamint tartalmaz, hidratáló és antioxidánsokban gazdag. 

2. Levendulás arcpermet

Igen, már a 19. században is előszeretettel használták a ma oly divatos készítményt. Sissi imádta a rózsás-levendulás arcpermetet, de a kedvence egy ibolyaecetes verzió volt, amelyet szigorúan frissen szedett virágokból főztek neki. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

N (@balboaorange) által megosztott bejegyzés,

 

3. Széna pakolás

A császérné időről-időre a teljes testét szénás pakolással borította. Ironikus, hogy ma már egyes luxus gyógyfürdőkben "modern" és "innovatív" kezelésként hivatkoznak rá.

4. Tojásfehérjés arcmaszk

Egyszerű és hatásos tonizálónak számított Sissi jól bevált prakitikája: a maszkba rózsavíz, tej, grapefruitlé, fenyőtömjén olaj és felvert tojásfehérje került. A készítményt egész éjszakára fent hagyta. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marina Zanotti (@marina_zeta_07) által megosztott bejegyzés,

 

5. Mézes-epres arcpakolás 

Hogy  puhává varázsolja, Sissi mézzel összekevert eperpürét masszírozott arcába: a gyümölcs savassága tiszította és ragyogóvá varázsolta ugyanis bőrét. 

6. Rózsás testápoló

A legenda szerint sosem utazott enélkül a csodaszer nélkül: a rózsavízhez lanolint és friss vajat kevert, amíg krémessé nem vált - így készült kedvenc testápolója. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HSF NATURALS SKIN & HAIRCARE

 

7. Borjúhúsos arcmaszk

Igen, Erzsébet királyné egyáltalán nem volt félős, még ha extrém praktikákról volt is szó: nyers borjúhúsdarabokat rakott az arcára, és egy bőrmaszk segítségével egész éjszakára fent hagyta a húsokat. Meglehetősen szokatlanul hangzik, pedig tényleg hasznos volt: gyulladáscsökkentő és bőröregedésgátló hatása volt.

8. Csigakrém

Ismét egy szokatlan tipp, de most igazi reneszánszát éli a csigákból nyert váladék, amelyet Sissi is előszeretettel használt. A csigákat disznózsírral és fehérmályva gyökérrel együtt összefőzte, majd miután kihűlt a készítmény, arcpakolásként használta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jessica Sue Lipp (@jessiesue78) által megosztott bejegyzés,

 

9. Hajpakolás konyakkal

Ausztria császárnéjának csodálatos, földig érő hajkoronája volt, amellyel órákat foglalkozott. A hajmosás egy külön napot vett igénybe nála, a vizes tincseket pedig konyakos-tojásfehérjés pakolással ápolta. Ha megszáradtak, utána legalább egy óráig fésülgette, fonta és ékszerekkel díszítette fürtjeit, majd egy különleges, egyedül az ő kérésére készített illattal spriccelte meg. A készítménybe a legszebb bolgár rózsák és firenzei íriszek szirmait főzték bele. 

via Thebeautygypsy

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek