Starity

20 éves lett Britney Spears ikonikus slágere

2020. március 30. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Két évtizeddel ezelőtt, 2000 márciusának végén dobta piacra a pop hercegnője Oops!... I Did It Again címre keresztelt kislemezét a Jive Records jóvoltából.

hirdetés

Britney Spears karrierjét ugyan a Baby... One More Time indította el, ám érdemes megjegyeznünk, hogy az Oops!... I Did It Again sem volt kisebb sláger annál – ugyancsak a zenei listák élére küldte az akkor már igazi nagymenőnek számító énekesnőt. A most 38 éves sztár az Instagramon emlékezett vissza karrierjének e fontos mérföldkövére egyik friss bejegyzésében.

Oops!... hogy a csodába szállt így el húsz év? Alig hiszem el!

– írta az énekesnő.

Most, a karanténban ülve azt kívánjuk, bár inkább a Marson lennénk... persze, csak viccelek!

– tette hozzá, majd megköszönve rajongói támogatását az irántuk táplált szeretetéről biztosította őket.

Végezetül pedig álljon itt néhány érdekesség az Oops!... I Did It Again elnevezésű albumról:

1. 15 éven át csúcstartó volt

Az Oops!... I Did It Again volt 2015-ig az a női előadó által piacra dobott nagylemez, melyből egyetlen hét leforgása alatt a legtöbb példányszám (1,3 millió) kelt el, méghozzá 2000 májusában. A rekordot Taylor Swiftnek kis híján sikerült megdöntenie 2014-ben a 1989-nal, de végül Adele volt az, aki győzedelmeskedett egy évvel később, 2015 novemberében, ugyanis 25 címre keresztelt kiadványából mintegy 3,3 milliót adott el hét nap alatt.

2. Az előző évszázad egyik legnagyobb példányszámban eladott lemeze volt

Világszerte mintegy 24 millió darabban kelt el, ráadásul ezzel a hatodik az előző század best-selling albumait felsorakoztató listáján.

3. Ereteileg egészen más lett volna a címe

A kezdetekkor Sunflowerként, illetve Platinum 2000-ként hivatkoztak a korongra, ám később elvetették ezeket az ötleteket és úgy gondolták, a lemez legizgalmasabb csengésű nótájáról nevezik el Brit második nagylemezét.

4. Meglepetés, ki „vokálozott” a címadó dalban

Kevesen tudják archoz kötni azt a férfihangot, amelyik felcsendül az Oops!... I Did It Againnek azon részében, ahol a Titanic-hivatkozást hallhatjuk, ám a férfi nem más mint... (dobpergést kérünk!) a dal producere, a méltán híres és elismert, Max Martin.

5. Egy igazi hős szerepel a videoklipben

Ha már szó esett a vokál tulajdonosának kilétéről, azt is eláruljuk, ki alakította a videoklipben az asztronautát Britney mellett: a férfit Eli Swansonnak hívják, jelenleg pedig sebészként dolgozik egy traumatológián Phoenixben. (Jár a taps neki!)

6. Ami azt illeti, sajnos a forgatás során Eli még nem szerzett képesítést a szakmájában

Jól jött volna, ha már akkor is képes operálni, ugyanis az énekesnő megsérült a közös munka során – nem kevesebb, mint négy sebet szerzett, amikor ráesett egy kamera.

7. Britney ötlete volt a saját jelmeze

A pophercegnő kerek-perec kijelentette, mit szeretne viselni a forgatás során, ötletétől pedig esze ágában sem volt elállni, még ha a szűk ruha alatt nagyon melege is volt – ez egyébként a mai napig élénken él az emlékezetében.

8. Bobby Brown volt az album mérnökasszisztense

Erre pedig még évekkel azelőtt került sor, hogy Brit feldolgozta volna a férfi My Prerogative elnevezésű slágerét, és rögzítette volna azt a 2004-ben kiadott, a legjobb nótáit tartalmazó gyűjteményére.

via Us Weekly, Digital Spy

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek