Starity

Jackie Kennedy 8 szépségtitka

2020. április 21. 22:10   |   Szerző: Four

Kifogástalan elegancia és könnyed, franciás stílus jellemezte John F. Kennedy feleségét.

hirdetés

1. Élénk rúzs

Annak ellenére, hogy Jackie a minimális makeup híve volt, a rúzst mindig fontos kiegészítőnek tekintette. Gyakran jelent meg úgy, hogy ruhájának színével megegyező pink vagy piros rúzst viselt.

2. A selyem párnahuzat

Peter Lamas, Kennedy sminkese egy alkalommal elárulta, a híresség szeretett selyem párnahuzaton aludni, vagy éjszakára selyemkendővel kötötte össze tincseit. A hűvös tapintású anyag előnyeiről Sophie Turner is mesélt már, elmondása szerint ez mentette meg haját. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ernesto Mancino (@ernestomancino) által megosztott bejegyzés,

 

3. Holt-tengeri szappan

Bizony, az Egyesült Államok egykori first ladyje is imádta László Ernő magyar bőrgyógyász Holt-tengeri iszapból készített arctisztító szappanát. Az ásványi anyagokban, kalciumban és magnéziumban gazdag terméket egyébként most is kedvelik a hírességek, Kim Kardashian is előszeretettel használja. 

4. Egy jellegzetes illat

Kennedy általában egy jellegzetes parfümöt választott, amelyet naponta viselt. Esetében a francia Krigler parfümériáról volt szó, pontosabban annak "Lovely Patchouli 55" nevű érzéki illatáról pacsulival és bergamottal.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kendre

 

5. "Rossz haj" nap? Kendő!

Jackie imádta a kiskalapokat és kendőket, és gyakran köszönhette nekik decens külsejét. Ráadásul két legyet ütött egy csapásra: ha ugyanis haja nem volt hajlandó aznap "együttműködni", egyszerűen csak magára kötött egy elegáns kendőt, és készen is állt az utazásra.

6. Kincset érő hidratáló

Jackie csakúgy, mint a szappan esetében, a hidratálóit és szérumait is László Ernőtől rendelte, ez pedig azért sem véletlen, mert a híresség a bőrgyógyász egyik kliense volt. Habár nagyon ügyelt a megjelenésére, Kennedy arcbőre igencsak igényelte a minőségi kencéket, ugyanis a rendszeres dohányzás kikezdte a bőrét.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Michael (@michaellxa) által megosztott bejegyzés,

 

7. Levendulaolaj

Stílusa mellett ikonikus frizurája is beleírta magát a divattörténelembe. Ám a jellegzetesen beszárított fürtök egészségére ügyelnie kellett: a sok hőkezelés hatására töredezni kezdtek hajszálai, amelyeket fodrásza tanácsára levendulaolajjal védett.

8. A kevesebb több!

Ahogy a first lady idősödött, a sok napfényes utazásnak és nyaralásnak meglett az ára: napfoltjai keletkeztek, amelyeket Elizabeth Arden alapozójával korrigált. De alapvetően mindig ügyelt rá, hogy sminkje könnyed, élettel teli hatást keltsen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gusanita de Seda (@gusanitadeseda) által megosztott bejegyzés,

 

via Town&Country

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek