Starity

A legjobb születésnapi ajándék? Parfüm!

2020. április 30. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Ajándékvásárláson gondolkodsz, de nem tudod, mivel lephetnéd meg a párodat születésnapja alkalmából? Vagy még nem döntöttél azt illetően, mivel kedveskedhetnél édesanyádnak a küszöbön álló anyák napja alkalmából? Hadd segítsünk!

hirdetés

Coco Chanel szerint „A divat változik, a stílus örök!”

A divat változik, a stílus örök – mondta valamikor Coco Chanel, és milyen igaza volt! Ez érvényes abban az esetben is, ha épp olyasvalakit igyekszünk meglepni, aki közel áll a szívünkhöz, ám sokszor nem könnyű eltalálni mi az a meglepetés, amivel nem foghatunk mellé. Természetesen egy jó könyv, egy válogatott csokoládékülönlegesség vagy egy ízletes bor is megteszi, de mi van akkor, ha olyasvalamivel kedveskednénk, ami akár egy életre szól?

Nem könnyű olyan ajándékot találni, ami egyaránt személyes, mégis szívet melengető és örökké velünk lehet, de természetesen nem lehetetlen vállalkozás. Ha megteheted, miért is ne invesztálnál nagyobb összeget egy olyan ajándékba, amivel az általad szeretett személy eldicsekedhet? Legyen szó egy Versace-táskáról, egy Gucci ruháról, egy Christian Louboutin cipőről vagy egy Calvin Klein parfümről – mind-mind remek választás! Hogy miért? Mert velük egy új szerelem bontakozhat ki!

Sokan legyintenek, mondván, hogy a designer darabok sem feltétlenül jobbak aluljárós társaiknál, ez azonban hatalmas tévedés! Ha minőségre vágysz és olyasmire, amitől nem kell elbúcsúznod egy év után, akkor igenis megéri többet fordítani egy-egy jól megtervezett és gondosan kivitelezett darabra. Hallottál már olyanról, aki megunta volna a Christian Dior által tervezett retiküljét vagy a Michael Kors által megálmodott karóráját? Ugye, hogy nem?! A legsikeresebb nők sem feltétlenül nagyzolásból vásárolnak neves tervezőktől – mind a minőség mellett teszik le a voksukat, és ha egy márka egyszer bevált, onnantól kezdve egy csodálatos szerelem születik meg, ami egy életen át elkísérhet. 

Ezúttal azonban azt tanácsoljuk, kezdd kicsiben! Válassz egy jó minőségű arcápolót, egy sokak szerint bevált rúzst vagy egy olyan parfümöt, ami akár a Te névjegyed is lehet, amikor megjelensz valahol. Nézted az Álarcos énekest az RTL Klubon? A műsor nyertese, a nyuszijelmezbe bújt Gallusz Niki elárulta, ő immár tizenöt éve viseli ugyanazt a parfümöt, mert annyira bevált számára az illata, hogy már-már hozzánőtt – nem is csoda, hogy a műsorvezető, Istenes Bence is megjegyezte, milyen mennyei aromák lengik körül. Ez bizony nem véletlen! Ha szeretnéd, hogy Téged is beazonosítsanak, ahol csak feltűnsz, és megjegyezzék, milyen remek érzékkel választottál magadnak parfümöt (vagy épp azt a személyt dicsérjék meg, akinek kiválasztottad azt), fogadd meg alábbi tanácsainkat! Nem fogsz mellélőni és hidd el, a parfüm mindig remek választás!

Így válassz partfümöt ajándékba!

Az alábbiakban adunk némi útmutatót, hogyan érdemes parfümöt választani hölgyeknek és uraknak. Ami a legfontosabb, igyekezzünk mindig a megajándékozott személy személyiségét figyelembe venni!

A reménytelenül romantikusaknak – virágillatok

Aroma: jázmin, rózsa, orgona

A virágos esszenciák finom és lágy megjelenése tökéletesen passzol azokhoz, akik szelíd, mégis szenvedélyes természettel bírnak. A virágos parfümök gyakran emlékeztetnek a gyermekkorra, úgy is nevezhetnénk őket, mint a kényelem szinonimáit. Ezeket az illatokat azoknak ajánljuk, akiknek romantikus lelke van és akik gyakran járnak a „felhők felett”.

A kalandvágyóknak – keleties illatok

Aroma: vanília, fahéj, koriander

Ezek a magával ragadó aromák erős és érzéki karakterű személyekhez illenek, olyanokhoz, akiknek lételeme az utazás, akik előszeretettel keresik a kalandot.

A misztikus lelkűeknek – ciprusok

Aroma: bergamott, jázmin, rózsa, pacsuli, tölgy moha

Mivel ez az illatcsalád nagyon összetett és egyaránt illenek jegyei a férfiakhoz és a nőkhöz, így a szakértők szerint elsősorban olyanoknak áll jól a viselése, akik titokzatos, eredeti, senki máséval össze nem téveszthető személyiséggel rendelkeznek.

A kifinomultaknak – fa illatok

Aroma: cédrus, szantálfa, vetiver

A kifinomult, elegáns, józan gondolkodású személyekhez passzol a legjobban a fás illatcsalád, mely sokaknak az erdőt, a természetet juttatja az eszébe. A férfiak és a nők körében is igen kedvelt ez az illatkompozíció.

Az erős, mégis érzéki típusoknak – bőr illatok

Aroma: méz, dohány, nyír

Ez az illatcsalád egyet jelent a luxussal. Azok a parfümök, melyeket a fenti aromák felhasználásával készítenek el, általában télire szántak, bizalmat és nyugalmat sugároznak.

A diszkréteknek – páfrány illatok

Aroma: zsálya, bazsalikom, menta

A páfrány illatcsalád képviselőit általában a férfiak preferálják, főképp atletikus termetűekhez passzol igazán jól. Általában friss, üdítő, mégis férfias illatot hagynak maguk után, melyek felhívják viselőjükre a figyelmet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek